BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 05/01/2012

El Barça Regal es deixa el lideratge a Madrid

àlex Gozalbo
2 min
El blaugrana Chuck Edison defensat ahir pel nord-americà del Reial Madrid Kyle Singler.

En una partida d'escacs sense algunes de les principals peces (Pablo Laso encara no s'ha acostumat a la marxa de Rudy Fernández i Serge Ibaka a la NBA i Xavi Pascual no va poder comptar amb un lesionat Joan Carles Navarro), el Reial Madrid va superar el Barça Regal i va recuperar el lideratge de la Lliga Endesa. L'equip blaugrana, llastrat per un segon quart nefast en l'aspecte defensiu, va ser capaç de remuntar 13 punts, igualar un partit que semblava decidit i disposar d'un triple que no li hauria evitat la derrota però que li hauria permès mantenir el primer lloc a la classificació. Res, però, va sortir com esperava.

La defensa va abandonar el Barça Regal en el pitjor escenari possible: Madrid. L'equip blaugrana va encaixar 30 punts en un segon quart en què res va funcionar al darrere, especialment res del que tenia a veure amb Jaycee Carroll, que va sumar 11 punts en tan sols deu minuts. La llosa va ser decisiva.

Sense l'escorta Joan Carles Navarro i amb els jugadors Erazem Lorbek i Víctor Sada amb molèsties físiques, l'equip de Xavi Pascual va buscar durant molts minuts, sense sort, una referència ofensiva per aferrar-s'hi, agafar oxigen i esperar temps millors. El nord-americà Pete Mickeal ho va intentar, sobretot en un gran tercer període, però encara és aviat perquè el jugador de Rock Island torni a ser decisiu. L'aler no ha perdut el seu instint guanyador, una fe que li permet moure muntanyes.

El problema és que aquest Reial Madrid que ha dissenyat Pablo Laso se sent més còmode que mai quan el partit fa baixada i el marcador li és favorable. Els seus jugadors arrisquen en defensa i poden córrer, i aposten sense vergonya per les jugades en contraatac i en transició. El conjunt blanc té defectes, però són invisibles quan és capaç de dominar el ritme del joc.

L'esforç del Barça Regal per remuntar un partit que perdia per 13 punts va ser notable, però mai suficient per capgirar el marcador. Xavi Pascual va aportar solucions tàctiques des de la banqueta, però el tècnic mai va trobar un grup de jugadors prou compacte per arrencar-li la victòria a un Reial Madrid que necessitava la victòria per no caure en la depressió que li hauria provocat una nova derrota contra el conjunt blaugrana.

El Barça Regal va arribar a empatar el partit a falta de quatre minuts i mig per al final, però va cometre més errades que el Reial Madrid en la recta final i va veure com deixava escapar el lideratge d'una Lliga Endesa que ara té cinc equips empatats a 11 victòries.

Triomf al Nou Congost (83-74)

L'Assignia Manresa va superar l'UCAM Múrcia (83-74) i se situa a una victòria de la vuitena plaça, la que dóna accés a la Copa del Rei de Barcelona. L'equip que entrena Jaume Ponsarnau va saber sobreposar-se a la baixa de Javi Rodríguez i aprofitar el bon partit de Justin Doellman (32 punts) per superar un rival directe.

stats