LLIGA ENDESA
Esports 05/03/2012

El Barça Regal supera la pressió de Miribilla i guanya a Bilbao (65-72)

David R. Jover

El Barça Regal va aconseguir ahir a Bilbao un triomf que li permet seguir en el lideratge de la Lliga Endesa amb un triomf més que el Reial Madrid. Tot i la gran diferència que el Barça va aconseguir en el primer quart (6-23), els homes de Xavi Pascual van veure com quan faltava un minut el Gescrap Bizkaia es va situar a sis punts, 62-68, encara que va ser massa tard per als locals, que van veure com Navarro va sentenciar des del tir lliure fins al 65-72 final. El partit, però, va estar marcat per la pressió del públic que omplia Miribilla. La desqualificació d'Àlex Mumbrú en els primers minuts de partit va encendre el públic, que va protestar des d'aquell moment i fins al final totes les accions que els col·legiats van assenyalar. Lorbek amb 15 punts i Vázquez amb 12, els millors d'un Barça que va anar de més a menys.

D'altra banda, l'Assignia Manresa va aconseguir un triomf molt important al Centro Insular contra el Gran Canària (63-77). Els de Jaume Ponsarnau sumen l'onzena victòria de la temporada i estan a punt d'assegurar-se la permanència una temporada més a la Lliga Endesa. Actualment ocupa l'onzena posició de la taula, però empatat en triomfs i derrotes (11-11) amb el Bilbao Basket, que és el vuitè classificat.

La gran actuació de la parella interior Doellman-Asselin va ser decisiva per trencar el partit en el segon quart, en què un parcial de 14-28 va deixar en safata el triomf a un Manresa que va saber gestionar la renda aconseguida en un segon temps molt seriós en defensa.