LLIGA ENDESA
Esports 18/06/2012

El Barça Regal es reinventa

àlex Gozalbo
2 min
UN VESTIDOR FORT Tots els jugadors del Barça Regal, excepte Erazem Lorbek (MVP de la final), celebren 
 El triomf al vestidor.

BARCELONATot i el títol de la Lliga Endesa aconseguit dissabte, el Barça Regal iniciarà aquest estiu una important reestructuració de l'equip per intentar allargar l'hegemonia que en les últimes temporades ha exhibit a la competició i per mantenir el Reial Madrid a ratlla.

Hi ha cinc jugadors que acaben contracte: un base (Víctor Sada) i quatre dels cinc jugadors interiors de l'equip (Erazem Lorbek, Boniface Ndong, Fran Vázquez i Kosta Perovic). La renovació del base és la que està més avançada, perquè, tot i l'interès d'algun equip italià, el Barça Regal juga amb dos aspectes per allargar la vinculació del jugador sense augmentar-li el salari: el seu desig de seguir a Barcelona i la difícil situació econòmica del mercat. Així doncs, el club no dubta de Marcelinho Huertas, el director de joc pel qual va pagar 2,1 milions d'euros i del qual espera que tingui més continuïtat en la seva segona temporada.

Al joc interior és on hi haurà més canvis. Erazem Lorbek i Fran Vázquez han de decidir si accepten l'oferta de renovació o si prefereixen provar sort a la NBA, en què els San Antonio Spurs i els Orlando Magic en tenen els drets. Independentment de la seva decisió, el club blaugrana busca un pivot fort, capaç de jugar situacions de bloqueig directe amb els exteriors de l'equip.

Els reforços també han d'arribar al perímetre, tot i que els cinc alers tenen contracte en vigor. El Barça Regal necessita dos tipus de jugadors. D'una banda, un recanvi fiable per a Joan Carles Navarro, un anotador que pugui descarregar el capità de minuts i, sobretot, de responsabilitats. De l'altra, i en aquest cas és una exigència de Xavi Pascual, els cal un especialista en el tir exterior.

El Barça Regal vol pressionar l'ACB perquè augmenti el nombre de jugadors que cada equip pot inscriure, tal com passa a l'Eurolliga. Això acabaria amb el problema del nombre màxim de canvis de llicència que l'equip ha patit aquesta temporada.

Una altra de les línies d'actuació del club té a veure amb l'intent d'aconseguir una plaça perquè l'equip filial pugui competir a l'Adecco Or, la Segona Divisió del bàsquet.

Ajornat el projecte de construcció d'un nou pavelló, el club ja ha començat les obres d'adequació del Palau Blaugrana, on ahir es va disputar l'últim partit de les seccions. Les reformes, que ja són visibles a l'exterior, inclouen millores a vestidors, sala de premsa, accessos i sortides d'emergència. A més, el club busca solucions per allunyar la zona mixta dels vestidors dels quatre equips professionals.

L'entitat ultima, a més, un nou sistema d'abonaments per intentar augmentar l'assistència d'espectadors al Palau Blaugrana. El club treballa sobre la base de recompensar econòmicament els aficionats fidels, premiant-los amb descomptes.

stats