BARÇA

Mourinho: "Xavi s'ha merescut una Pilota d'Or".

El tècnic del Chelsea, preguntat per l'ARA, s'ha sumat a les mostres d'apreci cap al migcampista català

L'endemà que Xavi anunciés que s'acomiadarà del Barça a final de temporada, José Mourinho també ha parlat del migcampista. "És un dels millors futbolistes de l'última dècada. S'ha merescut guanyar el que mai tindrà: una Pilota d'Or. Ha fet prou mèrits per tenir-la", ha comentat. Hi haurà qui interpretarà que el portuguès furga en l'única ferida de l'envejable palmarès del terrassenc, però Mourinho ha explicat que parla des de l'honestedat. A més, no s'ha estat de fer un retret a Xavi: " El vaig conèixer quan va començar a treballar amb el primer equip, amb 16 o 17 anys. Després ha parlat de mi moltes vegades com si no ens coneguéssim de res i no em sento còmode a l'hora de parlar d'ell. Tot i això, sóc prou honest per dir que hauria d'haver guanyat la Pilota d'Or", ha comentat.

El tècnic portuguès ha estat menys explícit a l'hora de parlar de la final de la Lliga de Campions que el Barça i la Juventus jugaran el dissabte 6 de juny a Berlín. Ha reconegut que tots dos han fet mèrits per ser finalistes però no s'ha definit pel que fa a les preferències: "Els dos finalistes s'han merescut ser-hi. Han fet una bona temporada, unes bones semifinals i s'han merescut passar a la final perquè han estat millors que els rivals. Espero que tot vagi bé i sigui un gran partit", ha dit.

Mourinho ha fet aquestes declaracions a la roda de premsa prèvia al partit que el Chelsea jugarà diumenge contra el Sunderland a Stamford Bridge en l'última jornada de la Premier League. Amb els blues campions, el tècnic va celebrar ahir el guardó de millor entrenador del campionat anglès.