BÀSQUET: SUPERCOPA
Esports 01/10/2011

El Barça allarga el malson del Madrid

àlex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro tracta d'evitar la defensa del Reial Madrid.

Fatigat que tothom li pregunti per la secció de bàsquet, Florentino Pérez va esclatar en l'última assemblea del Reial Madrid. "No puc fer més del que faig. És una secció que perd 20 milions d'euros cada temporada", va dir el president. Tot i això, el màxim mandatari va treure pit pel fitxatge de Rudy Fernández, el seu últim intent per fer fora de l'elit el Barça Regal de Joan Carles Navarro.

Ho tindrà difícil el dirigent del conjunt blanc per aconseguir que l'equip que ara entrena Pablo Laso li doni alguna alegria aquesta temporada, ja que ahir, a la primera oportunitat, va perdre contra el Barça Regal (74-70) a les semifinals de la Supercopa i avui haurà de veure per televisió la final que enfrontarà l'equip blaugrana amb el Caja Laboral.

De fet, el Reial Madrid, que no va poder comptar amb un lesionat Rudy Fernández, ja perdia de nou punts als dos minuts de partit, com si res hagués canviat respecte a la temporada passada. El conjunt que entrena Xavi Pascual va saber mantenir en els primers minuts el nivell defensiu de la campanya anterior.

En atac, conscient del moment de temporada en què es troba l'equip, el tècnic català va apostar per simplificar els conceptes. Durant molts minuts el Barça Regal va treure profit d'un bloqueig directe al lateral de l'atac. Un moviment simple que va evidenciar les carències defensives dels jugadors blancs, incapaços d'arribar a les ajudes que l'acció exigia. Més tard va buscar la superioritat en el joc d'esquena a cistella.

Ante Tomic i Mirza Begic es van carregar ben aviat de faltes personals. Aquesta circumstància, lluny de fer encara més tova la defensa del Reial Madrid, la va enfortir, ja que tothom va multiplicar esforços. De perdre de 12 punts el conjunt blanc va passar a guanyar de 7.

La defensa sobre Joan Carles Navarro, que va fallar 11 dels 14 tirs de camp que va intentar, va ser clau durant molts minuts, però el conjunt blaugrana es va mostrar més encertat en un últim quart demolidor.

Avui, la final a Bilbao

Menys de 24 hores després de superar el Reial Madrid, el Barça Regal jugarà aquesta tarda (18 hores, Teledeporte) la final de la Supercopa contra el Caja Laboral. El conjunt que entrena Dusko Ivanovic es va imposar al Bizkaia Bilbao Basket (88-93) en una semifinal en la qual va anotar 14 triples, rècord de la competició.

stats