BARÇA

El Barça deixa els aficionats que viatgen amb l'equip sense contacte amb els jugadors

El club afirma que treballa en una fórmula per garantir un accés als futbolistes als socis

Alguns aficionats que havien comprat el viatge amb l'expedició del Barça a Las Palmas de Gran Canària, el proper 20 de febrer, s'han queixat ja que els han comunicat que han de pujar a l' avió abans que els jugadors, sense la possibilitat de poder veure els futbolistes per demanar un autògraf. "És el gran atractiu de poder viatjar amb el mateix avió, tenir una foto o un autògraf. I ens han dit que no els podem veure, com si fem nosa" diu una aficionada contactada per l'ARA.

El club ha reconegut a l'ARA aquest fet, però explica una versió diferent. El Barça ha detectat l'existència d'aficionats que solen viatjar sempre amb el primer equip que han creat una xarxa per fer negoci, consistent en comprar algunes places i després revendre-ho a aficionats estrangers amb la promesa de poder veure i "tocar" els jugadors, tal com apareix a algunes pàgines d'internet creades per aquests aficionats. El Barça estaria intentant "posar ordre" per poder "prioritzar una forma que permeti als socis tenis accés als jugadors, però sense curses i crits per un passadís". El Barça però, encara no ha comunicat ni decidit quina seria aquesta fórmula i els aficionats que volen a Las Palmas s'han quedat sense veure els jugadors.

"No és correcte que determinades persones prometin a aficionats estrangers que poden tocar els jugadors" diuen des de el club, en referència a la tendència dels darrers anys de veure aficionats de llocs com el Japó, Israel, Rússia o Anglaterra volant amb el primer equip, equipats amb pals de selfies i samarretes per aprofitar al màxim tenir accés als jugadors.

Cal recordar que fa uns mesos el Barça ja va decidir que els periodistes no podien viatjar amb el vol del primer equip, oficialment, per fer espai a aficionats dins de la promesa de potenciar els viatges dels socis. Diferents mitjans de comunicació però, van informar que una raó per deixar fora la premsa era una petició del cos tècnic de Luis Enrique, molest per veure com algunes càmeres de televisió havien enregistrat imatges dins de l'avió sense permís.

Els jugadors s'han queixat

El Barça sol embarcar a una zona de l'aeroport del Prat tancada als viatgers d'altres vols per seguretat. Durant el trajecte d'uns 100 metres entre el control de seguretat i la porta per embarcar els aficionats que volen al mateix vol demanen autògrafs o intenten fer-se fotos amb els jugadors. Segons ha pogut confirmar l'ARA, els jugadors s'han queixat al club en considerar que aquest trajecte els molesta, en part per la costum dels darrers anys de fer-se una ' selfie'.

El Barça afirma que comunicarà als socis com podran tenir contacte amb els jugadors si volen amb el primer equip properament. Una fórmula podria ser oferir autògrafs i fotos a l'hotel de concentració amb dos jugadors pactats inicialment, com fan altres clubs.