06/02/2015

Un Barça amb baixes fa aigües a Madrid

Mario Hezonja, aler del Barça, intentant superar Gustavo Ayón, pivot del Reial Madrid.

BarcelonaUn Barça amb les baixes de Joan Carles Navarro i Brad Oleson no va poder evitar la derrota a la pista del Reial Madrid (97-73) i es va allunyar a dues victòries de distància de l’equip blanc i del Maccabi Electra Tel Aviv, que va superar el Galatasaray a la pròrroga (94-97). Sergio Rodríguez (23 punts i 6 assistències) i Rudy Fernández (22 punts i 5 assistències) van dominar un clàssic en què el conjunt blaugrana va intentar aferrar-se al caràcter d’un Mario Hezonja (22 punts amb 5/9 en triples) que es va graduar amb un partidàs.

L’equip blaugrana no va començar bé el partit, quan va fallar en defensa (11 punts de Rudy Fernández en sis minuts) i en atac, on va combinar moltes pèrdues de pilota i una mala selecció de tir. El conjunt blanc va aprofitar el regal per obrir una escletxa de dotze punts en el marcador (30-18). El caràcter de Mario Hezonja, la producció d’Ante Tomic i el rebot van ser tres de les poques armes a les quals es va poder aferrar Xavi Pascual durant una primera meitat que va acabar amb el resultat de 42-33.

El Reial Madrid va saber gestionar la renda i augmentar-la durant un tercer quart en què tan sols Mario Hezonja va lluitar amb la intensitat necessària (66-53). L’intercanvi de cistelles va beneficiar un equip local que mai va perdre el fil del partit.

L’equip de Pablo Laso, que va rebre la felicitació de Florentino Pérez, president del club blanc, va sentenciar el partit a l’inici de l’últim període, quan va aconseguir un avantatge de 28 punts (95-67). Al final, 97-73.

El vestidor del Barça va fer autocrítica. “Necessitem més caràcter i més motivació. Hem marxat del partit, necessitem més coses per superar el Reial Madrid -va resumir Mario Hezonja-. Hem de ser més durs fora de casa”.

“La derrota és important, però s’ha de ser capaç d’agafar el context correcte. Em preocupa que l’equip trobi el camí per competir bé. Necessitem caràcter perquè la classificació és complicada”, va resumir Xavi Pascual.