El Barça destrossa l’Andorra al duel decisiu

S’imposa en un Palau entregat i espera el Baskonia a les semifinals pendent de la lesió de Pau Ribas

i
Albert Nadal
El blaugrana Ante Tomic mirant la pilota davant del base de l’Andorra Andrew Albicy durant el partit disputat ahir.

BarcelonaEl Barça Lassa va fer valer ahir el factor pista i es va imposar amb contundència (91-71) al Morabanc Andorra en el tercer i definitiu partit dels quarts de final per al play-off al títol de la Lliga Endesa. Ara els blaugranes s’enfrontaran aquestdilluns a Vitòria al Kirolbet Baskonia a les semifinals. Un duel d’alt voltatge on segurament no hi serà Pau Ribas, que ahir va haver d’abandonar la pista després de patir una punxada a la part posterior de la cuixa dreta i està pendent de més proves per conèixer l’abast de la lesió. L’Andorra va acomiadar la temporada amb el cap ben alt: al final del partit, tots els jugadors, un per un, van pujar a la grada per agrair el suport rebut als nombrosos aficionats.

De fet, el públic va tenir ahir un paper decisiu, ja que el Barça va començar el duel esperonat per un Palau amb una de les millors assistències de la temporada (6.438 espectadors) que bategava al ritme dels tambors dels grups d’animació i dels aplaudiments de la gent. Amb aquest fervor a la grada, els blaugranes van començar amb un ritme molt alt liderats per Thomas Heurtel, que va obrir el marcador amb un triple. Els de Svetislav Pesic van començar manant però el Morabanc, guiat per Albicy, va aconseguir capgirar el marcador ben aviat i situar-lo a favor (6-12). Va ser un miratge, perquè el Barça no es va deixar intimidar i Pau Ribas, que tot el que va fer ho va fer bé, es va carregar l’equip a l’esquena per tancar el primer quart amb un avantatge de deu punts: 26-16.

Tot i que els de Pesic van acabar el primer quart amb una alta intensitat defensiva i van començar el segon amb un triple de Ribas, el Morabanc no va abaixar es braços i les coses es van anivellar una mica abans d’arribar al descans. L’entrenador serbi del Barça, que ja havia avisat a la prèvia que volia augmentar la rotació a la pista, ja va donar entrada al primer quart a Navarro (inèdit a Andorra) i a Reynolds (pràcticament inèdit). La brillantor del primer quart va deixar pas al coratge i la intensitat defensiva de Hanga al segon, cosa que va evitar que els andorrans capgiressin el marcador que Navarro va ampliar amb un triple a les portes del descans, al qual es va arribar amb el resultat de 45-37 favorable al Barça.

A l’inici del tercer quart va arribar el moment de Claver (el MVP del partit juntament amb Tomic), que va enlairar el Barça amb dos triples seguits per firmar un parcial de 10 a 2. Al tercer quart, la defensa del Barça va deixar clar a l’Andorra que ahir no tindrien cap possibilitat. Els blaugranes van asfixiar els andorrans en un tercer quart que va tenyir el duel de blaugrana, tot i la lesió de Pau Ribas. Es va arribar a l’últim quart amb la feina pràcticament feta i el Palau ho va celebrar. Pesic va agrair “el suport de la gent” i va lloar la “gran defensa” que va fer el seu equip. “Alguns es pensaven que la nostra història s’havia acabat, però seguim vius”, va sentenciar.