MUNDIAL DE CLUBS
Esports 20/12/2011

El Barça esperarà Villa per celebrar el títol

Els campions del món van aterrar ahir a Barcelona després d'un llarg viatge des del Japó. Tot i això, el club blaugrana ha decidit postposar les celebracions fins que Villa pugui apropar-se al Camp Nou.

Nuria García
2 min
ALEGRIA El capità de l'equip, Carles Puyol, va ser l'encarregat de baixar de l'avió amb el trofeu del Mundial de Clubs.

BARCELONA.Els campions del Mundial de Clubs van aterrar ahir a la tarda a l'aeroport del Prat. Les cares d'alegria dels jugadors es mesclaven amb els signes del cansament obvi d'un viatge llarg que els va portar de Tòquio fins a Barcelona. I és que després d'onze hores de vol, l'expedició blaugrana va tornar a casa. I ho va fer amb el trofeu que acredita el Barça com el millor club del món, després d'haver mostrat a tothom el futbol espectacular que practica.

Encara que tots els títols s'han de celebrar, en aquest cas el Barça ha decidit esperar-se i ahir va demanar als aficionats que no anessin a l'aeroport a rebre els jugadors -només un grup de seguidors van anar a l'esplanada del Camp Nou a saludar els jugadors, que van arribar-hi en autocar des de l'aeroport-. Per què? Doncs perquè volen ser-hi tots i en aquests moments David Villa acaba de ser operat i està ingressat a la Clínica Quirón i alguns dels jugadors del primer equip viatgen per reunir-se amb les seves famílies per celebrar el Nadal.

"La tesi és celebrar-ho tots plegats. Si no hi ha el Villa no hi serem tots", va dir el vicepresident de l'àrea institucional, Carles Vilarrubí, al programa El Món a RAC1 . Així doncs, la celebració del Mundial de Clubs no serà aquest dijous en el partit de Copa del Rei contra l'Hospitalet, sinó que serà més endavant. "La idea és evitar una celebració ara perquè creiem que la celebració no seria completa sense Villa", va dir Vilarrubí, que va assegurar que portaran el trofeu del Mundial de Clubs al Camp Nou "el primer dia que Villa pugui anar a l'estadi, perquè això s'ha de celebrar amb ell".

Tot i que Villa no va poder jugar la final, els seus companys es van recordar d'ell, li van dedicar el títol i van portar samarretes de suport. A més, tot just baixar de l'avió, el president del Barça, Sandro Rosell, i el vicepresident de l'àrea esportiva del club, Josep Maria Bartomeu, es van desplaçar fins la Clínica Quirón a veure el davanter asturià.

Avui, tornada als entrenaments

Després d'aterrar a Barcelona, els jugadors no tindran gaire temps per recuperar-se del llarg viatge des del Japó. Els integrants del primer equip (exceptuant els argentins, els brasilers, Alexis i Keita, que ja han començat vacances) estan citats a les 19 h a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per fer el primer entrenament per començar a preparar el partit contra l'Hospi. I és que dijous, a les 22 h, el Barça juga la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei contra el conjunt riberenc, que competeix a la Segona Divisió B. En l'anada, els blaugranes es van imposar a l'Hospi per la mínima amb un gol d'Andrés Iniesta, i ara els de Guardiola esperen classificar-se a casa.

Per completar l'entrenament, Pep Guardiola ha cridat cinc jugadors del filial: el lateral Montoya, el central Muniesa, els migcampistes Sergi Roberto i Rafinha i el davanter Tello. De fet, els dos últims es van estrenar amb el primer equip per al partit d'anada. La resta dels seus companys del Barça B ja estan de vacances i no s'incorporaran als entrenaments fins al 2 de gener.

stats