Esports 26/04/2015

El Barça perd la final europea contra el Kairat Almaty (3-2)

Els homes de Marc Carmona perdien per 0-2 al descans d'una final complicada

El Kairat, campió d'Europa de futbol sala

BarcelonaEl Barça no ha pogut revalidar el seu títol de la Copa d'Europa en perdre en la final disputada a Lisboa contra el Kairat Almaty del Kazakhstan (3-2), un partit en què els blaugranes han anat a remolc després del 2-0 amb el qual ha acabat el primer temps. És el segon títol conquistat pel Kairat en la seva història, que ja va conquistar el ceptre continental fa dos anys. Els kazakhs han dominat la situació amb dos gols abans del descans, un d'Humberto i un altre de Divanei, just quan el Barça semblava tenir controlada la situació.

En la represa, ha marcat el 2-1 Saad i poc després l'expulsió de Sergio Lozano ha marcat el partit, perquè Igor ha marcat el 3-1 aprofitant la superioritat numèrica. Ha arribat el 3-2 a vuit minuts del final, però a partir de llavors, el Barça no ha pogut concretar les seves opcions.

Els blaugranes han començat molt bé el partit, amb un parell d'ocasions, la millor per mitjà de Wilde, que ha aprofitat algun dubte de la defensa del Kairat, però els d'Almaty s'han refet, han controlat el ritme del partit i sempre han inquietat amb la seva principal arma: la del porter jugador. I és que Leo Higuita, el seu porter titular, s'incorpora a l'atac repetidament, gràcies a la seva qualitat tècnica en el xut i la passada. El Barça ha contrarestat aquestes accions amb una defensa dels ales, però els kazakhs han tingut les millors ocasions en un primer temps en el qual el Kairat ha rematat dues vegades al travesser, els blaugranes dos als pals, però la diferència ha estat en els dos gols que ha marcat el Kairat.

Wilde i Ferrao, en una contra, han pogut avançar el Barça fins que ha aparegut l'amenaça d'Higuita, que en la seva primera incorporació ha obligat Paco Sedano a rebutjar la pilota que ha acabat picant al travesser (min.5). El Barça ha respost amb un remat al pal de Bateria (min.8), després d'una jugada d'estratègia botada per Wilde i en la següent acció Douglas ha tornat a rematar al travesser (min.11).

Gabriel també s'ha trobat amb el pal (min.12). Ha intentat reactivar Marc Carmona al seu equip i ha posat Sergio Lozano en competició. L''animal', que feia cinc setmanes que estava de baixa, ha estat el factor sorpresa, però no ha pogut aportar massa a l'atac blaugrana.

En la recta final del primer temps, el Kairat ha decidit la final. A tres minuts del descans, en una transició ràpida, Leo ha servit sobre Humberto i aquest ha marcat l'1-0 de xut creuat. Batería ha tingut l'empat, però Douglas ha tret la pilota que ja entrava; i Ferrao també ha disposat d'una bona ocasió. Quan semblava que el Barça aconseguia el partit, el Kairat ha marcat el 2-0 per mitjà de Divanei, que ha rematat sol i d'esquena en el segon pal.

En el segon temps, els blaugranes han sortit disposats a descomptar molt aviat. Han tingut Dyego i Gabriel dues bones opcions, encara que la millor ha estat de Ferrao, que ha perdonat el 2-1 quan estava sol davant Higuita (min.22). Un xut de Lin al pal i una altra parada d'Higuita a xut de Wilde ha estat el preàmbul del 2-1, marcat per Saad a deu minuts per al final.

Just després s'ha produït l'expulsió de Sergio Lozano, que ha frenat en falta una jugada a la contra de Pintinho. El Kairat estava a punt de jugar amb un més durant dos minuts o menys si aconseguia marcar, com ha passat.

El gol ha estat obra d'un exbarcelonista, Igor, però 24 segons més tard Lin ha posat el 3-2. Amb 8:26 per a la conclusió, el partit ha estat un monòleg final del Barça, que ha vist com s'ha lesionat Wilde i com ha hagut de recórrer a l'heroica jugant amb porter jugador durant gairebé cinc minuts. Però l'empat no ha arribat malgrat les ocasions de Ferrao, Rafa Usín i Batería. Ha guanyat el Kairat, que suma el seu segon ceptre continental.

Fitxa tècnica:

3 - Kairat Almaty: Leo Higuita; Douglas (-), Igor (1), Lukaian (-), Divanei (1) -cinc inicial-, Alexandre Morais 'Pintinho' (-), Leo Rosa (-), Joan (-), Humberto (1) i Suleimenov (-).

2 - Barça: Paco Sedano; Gabriel (-), Lin (1), Batería (-), Wilde (-) -cinc inicial-, Ferrao (-), Dyego (-), Saad (1), Aicardo (-), Sergio Lozano (-) i Rafa Usín (-).

Gols: 1-0, min. 17: Humberto. 2-0, min.19: Divanei. 2-1, min. 30: Saad. 3-1, min. 32: Igor. 3-2, min. 32: Lin.

Àrbitres: Gábor Kovács (HUN) i Alessandro Malfer (ITÀ). Han amonestat Leo (min. 31). Han expulsat Sergio Lozano (min.31