LLIGA ENDESA
Esports 11/06/2012

El Barça Regal es juga la temporada a Madrid

David R. Jover
2 min
Joe Ingles, que va arribar al Barça fa una temporada i mitja procedent del Granada, és un dels jugadors de qui s'espera una mica més.

En dos dies, avui (22 h) i dimecres, el Barça Regal pot dir adéu a la temporada. Veient la tendència i com han arribat els dos equips al final de l'any tot fa pensar que el Reial Madrid ho té tot de cara per sentenciar la Lliga a casa seva. Aquesta nit els blaugranes han de demostrar més que en els dos primers partits si volen seguir vius.

Però mai es pot subestimar el campió. I el campió és, de moment, el Barça Regal. Els homes de Xavi Pascual no han mostrat el seu millor bàsquet en els dos primers partits de la final, però saben que passar d'una gran temporada a una temporada mediocre implica vèncer en un dels dos partits de Madrid i poder decidir la final en un hipotètic cinquè partit a Barcelona dissabte que ve. En un partit a cara o creu, ningú podria retreure res al conjunt català.

Per fer-ho possible el Barça Regal necessita molt més que Navarro i Lorbek. Necessita que els jugadors de la segona unitat tinguin una bona resposta en els minuts que disputen i que no s'amaguin. El rendiment de Charles Judson Wallace i Joe Ingles, per exemple, està molt per sota del que es reclama als homes de refresc. El primer tan sols té una mitjana de 0,5 punts anotats i 13 minuts jugats per partit (ha errat els nou tirs que ha intentat i només ha encertat un tir lliure), i el segon, una mitjana de 2 punts. A més de tot això, que és molt important per plantar cara, els blaugranes necessiten recuperar amb urgència un altre home: Chuck Eidson.

I és que l'aler americà, que hauria de ser la tercera referència de l'equip, no s'està trobant bé en aquest play-off , i encara menys en aquesta final. Aquesta circumstància està afectant molt el joc d'un Barça que troba a faltar l'encert en els tirs oberts d'Eidson i també la seva direcció en les jugades en transició ofensiva, així com els contraatacs que acostuma a finalitzar l'aler americà, que té la moral minvada pel seu desencert en atac (3 punts per partit en 17 minuts de mitjana).

Encert exterior

Una de les millors armes del Reial Madrid de Pablo Laso en aquesta final és el tir exterior. El fet que hagi anotat 19 triples de 32 intents (60%) en dos partits espanta un Xavi Pascual que a la roda de premsa posterior al segon partit no s'ho acabava de creure. "No és habitual aquest encert en unes finals", etzibava el tècnic del Barça Regal després de perdre el segon partit.

I és que si a l'encert del Madrid s'hi suma el desencert del Barça des del triple, tot es fa més complicat. El 26% d'encert dels catalans des de més enllà de la línia de 6,75 és un llast massa gran per a un equip que vol guanyar per segon any consecutiu la Lliga Endesa i així aturar un Reial Madrid que busca desesperadament tornar a engreixar el seu palmarès amb una competició que fa cinc anys que no aconsegueix.

El Barça Regal té l'oportunitat aquesta nit de donar un cop sobre la taula i deixar clar que el seu cicle segueix vigent i que pot competir de tu a tu contra l'equip de moda.

stats