BARÇA

Els impulsors de la moció de censura contra Bartomeu aniran a buscar les paperetes aquest dilluns

També han iniciat una campanya per rebre suport econòmic

Just quan la directiva estudia com reaccionar a la decisió de Lionel Messi de no fer acte de presència als entrenaments, Josep Maria Bartomeu segueix les notícies sobre la moció de censura contra la seva gestió. Els diferents grups que s'han fet càrrec d'aquesta iniciativa han anunciat que aquest dilluns a les 12h aniran a buscar les paperetes per recollir les signatures. És a dir, el tret d'inici de la campanya. 

A partir de dimarts, els organitzadors  comptaran amb 14 dies hàbils per recollir com a mínim les firmes del 15% del cens electoral de club (el 2013 l'assemblea de compromissaris va aprovar que s'incrementés el percentatge del 5% al 15%), poc menys de 16.000, perquè la moció pugui tirar endavant. Des del 2018, quan l'assemblea de compromissaris ho va aprovar, els dissabtes compten com a dies hàbils. En el cas que els impulsors superessin aquest 15% requerit, el club hauria de celebrar un referèndum que tan sols comportaria la destitució de l'actual junta directiva si així ho volguessin, almenys, el 66,6% dels votants. 

Els grups Cor Blaugrana, Manifest Blaugrana, Dignitat Blaugrana, Senyor Ramon, Seguiment FCB, Bots Blaugranes, La Resistència del Palau i Noies Barça Twitter treballen amb el suport dels precandidats Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández Alà. D'altres, com Joan Laporta i Agustí Benedito, no s'hi ha sumat. Emili Rousaud, en canvi, considera que ara no és el moment d'iniciar una moció.

Ahir també van anunciar que posen en marxa la campanya de donacions per dotar de múscul econòmic aquesta "moció de censura transversal", tal com l'anomenen després de les reunions dels últims dies, on es van sumar precandidats i grups de socis. Els responsables de la moció saben que aquesta setmana caldrà posar en marxa el procés per aconseguir signatures en un context únic i complicat, a causa de la pandèmia, sense partits al Camp Nou, moment en què normalment es buscaven signatures per a les mocions de censura, ja que cal recollir-les físicament. La intenció dels impulsors, segons un dels portaveus, Marc Duch, president de Manifest Blaugrana, "és construir una moció transversal en què tothom serà benvingut". "El context generat pel coronavirus és un hàndicap important per recollir les signatures, però en els pròxims dies presentarem unes propostes al club perquè el soci tingui totes les facilitats possibles. Això segurament suposarà modificar algun dels procediments habituals per dur a terme una moció", ha afegit Duch.

Messi actua com si ja no fos del Barça i no ha anat a treballar aquest diumenge

Els grups que donen suport a la moció creuen que són necessaris 200.000 euros perquè la moció tingui opcions de triomfar, motiu pel qual anunciaran aquesta setmana els punts de recollida de signatures que volen obrir, servei de missatges per anar a buscar signatures i promoció digital, aprofitant de passada la infraestructura digital (Mocio2020.cat) ja creada pel grup Cor Blaugrana abans del 2-8 de Lisboa i el pols de Messi per marxar del club.