LLIGA ENDESA
Esports 05/02/2012

El Barça es retroba amb Rodrigo de la Fuente

àlex Gozalbo
3 min
Rodrigo de la Fuente supera la defensa de Micah Downs en un partit contra l'Assignia Manresa.

BARCELONAGairebé cinc anys després de deixar de jugar al Barça, Rodrigo de la Fuente torna a creuar-se en el camí de l'equip blaugrana. L'aler, de 35 anys, està donant un cop de mà des del mes de novembre a l'Asefa Estudiantes, que aquest migdia (12.30 hores, Esport3) s'enfrontarà al Barça Regal.

"Estic content d'haver tornat a la Lliga Endesa. Aquest partit contra el Barça Regal serà especial, ja que sempre és difícil jugar contra un equip que m'estimo tant", diu Rodrigo de la Fuente a l'ARA.

El jugador madrileny, que es va formar a les categories inferiors de l'Estudiantes, va competir deu temporades al club blaugrana, on va arribar a aixecar una Eurolliga com a capità de l'equip: "Tinc un record molt intens dels deu anys que vaig passar a Barcelona. Em quedo amb dues coses, tots els títols que vam guanyar i el caliu de la gent; són coses que no oblidaré mai", explica De la Fuente, que en els deu partits que ha jugat ha tingut una mitjana de 6,2 punts i 3 rebots.

L'aler va coincidir a Can Barça amb Joan Montes, Aíto García Reneses, Svetislav Pesic, Manolo Flores o Dusko Ivanovic. "En deu anys jo vaig viure equips molt diferents i vaig treballar amb diversos entrenadors", diu De la Fuente, que va debutar jugant gairebé 34 minuts a la pista del Fórum Valladolid. L'aler va compartir pista amb Joan Carles Navarro, a qui avui es trobarà al davant en algunes fases del partit: "És molt difícil d'aturar, ho recordo perfectament dels entrenaments. Ha evolucionat molt en el seu joc i té una cosa que el fa diferent de la resta: la seva ambició. És el jugador que més diferència marca a Europa", reconeix Rodrigo de la Fuente.

Quan no tenia equip, l'ara jugador de l'Asefa Estudiantes va entrenar-se, aquest estiu, unes setmanes amb el Barça Regal, al qual coneix a la perfecció: "Ara mateix té dues virtuts: l'amplitud de l'equip i l'experiència d'un grup de jugadors que ja saben el que és guanyar i volen tornar a fer-ho. El projecte de Joan Creus i Xavi Pascual està tenint continuïtat i això es nota. Si treballes amb paciència i amb les idees clares, els èxits arriben. El Barça té un gran equip, amb físic i experiència. Crec que aspiren a guanyar tots els títols".

"Hi ha equips, com el Reial Madrid, que han millorat, però per mi el Barça Regal és el favorit al títol de Lliga. El conjunt blaugrana encara està un esglaó per sobre dels rivals", opina el jugador de l'Asefa Estudiantes, un equip que tan sols ha sumat sis victòries aquesta temporada. "El nostre objectiu hauria de ser mirar cap a dalt i intentar posar-nos al play-off , però sabem que serà complicat i difícil. Aquesta ha de ser l'aspiració, tot i que després la classificació ja ens col·locarà on ens toqui. Necessitem dues o tres victòries seguides i allunyar-nos dels últims llocs", reconeix.

Respecte al seu rendiment, De la Fuente assegura que està satisfet: "Em trobo bé, però puc millorar i ajudar més l'equip. Hem fet alguns canvis i això ens ha fet ser irregulars. En els últims partits he jugat una mica menys, però estic preparat per aportar coses", diu. "No em plantejo fins quan seguiré. És tan senzill com dir que seguiré jugant fins que en tingui ganes i il·lusió. Hi ha costums, com arribar abans als entrenaments, que no he perdut. Les coses són diferents quan ets jove que quan ets veterà: ara sóc jo qui ha d'ajudar els joves", conclou.

El Fiatc Joventut juga a Múrcia

El Fiatc Joventut juga aquest migdia (12.30 hores) a la pista d'un UCAM Múrcia que estrena entrenador, Óscar Quintana. La Penya suma dues victòries seguides a la Lliga Endesa i vol augmentar la ratxa contra un dels cuers.

stats