BARÇA
Esports 09/04/2012

El Barça dina unit per animar Éric Abidal

Després de guanyar a Saragossa, el Barça va viure un dia d'emocions intenses. Al matí trobada per animar Abidal de cara a la seva operació. I a la nit la notícia de l'empat del València.

N.g.
3 min
El Barça dina unit  per animar Éric Abidal

BARCELONA.Després d'haver remuntat un gol en contra per acabar amb un contundent 1-4 en el marcador a Saragossa, el Barça es va exercitar ahir al matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper a les ordres de l'entrenador, Pep Guardiola, que va preparar una sessió de recuperació suau per als jugadors que van ser titulars a la Romareda. La plantilla ja va començar a preparar el partit que dimecres (21 h, Gol T i Canal+ Liga) els enfrontarà al Camp Nou al Getafe.

Després de la sessió d'entrenament, tota la plantilla va dirigir-se a casa d'Éric Abidal per passar-hi el dia i donar ànims al lateral francès, que tot i que s'exercita amb la resta del grup és baixa per als partits perquè està esperant un trasplantament de fetge. "Donem les millors energies a Abidal i al seu cosí Gerard per dimarts", va dir el porter José Manuel Pinto al seu compte de Twitter (@WMakinaciones).

El del Puerto de Santa María va ser qui va desvelar a la xarxa social que tot l'equip havia anat a dinar a casa d'Abidal per donar-li ànims, i a les fotos es va poder veure el bon ambient que hi ha al vestidor blaugrana.

Pinto va penjar tres fotografies que van córrer per les xarxes socials en què es veia els jugadors del Barça gaudint del menjar, d'un pastís i de les bromes, de les quals Piqué va ser el centre d'atenció i el principal protagonista. De fet, en les imatges es pot veure com el lateral francès amenaça Piqué de llançar-lo a la piscina de casa seva amb l'ajuda de Seydou Keita. Al final a l'aigua hi van anar tots dos, ja que Abidal va fer companyia a Piqué a la piscina.

Aquest no és el primer cop que la plantilla blaugrana dina a casa d'Abidal per fer pinya. La temporada 2009/2010, el francès va convidar els seus companys a dinar el dimecres abans d'enfrontar-se al Valladolid en la que era l'última jornada de Lliga. Els de Guardiola necessitaven guanyar aquell partit per proclamar-se campions de la competició de la regularitat, i així va ser. Els blaugranes van superar 4-0 el Valladolid al Camp Nou -amb gols de Luis Prieto en pròpia porta i Pedro en la primera part i dos de Leo Messi en la segona- i van poder aixecar la segona Lliga de l'era Guardiola.

La malaltia d'Abidal

El 18 de març del 2011 els metges van diagnosticar a Éric Abidal un tumor al fetge després d'un control rutinari dels serveis mèdics del Barça durant un entrenament. Després d'operar-se d'urgència, el lateral francès va tornar a competir només 46 dies més tard. Contra el Reial Madrid, en les semifinals de la Lliga de Campions, Abidal va vestir-se de curt per jugar els últims minuts. La seva recuperació exprés li va permetre aixecar la Lliga de Campions a l'estadi de Wembley, en el que va ser un gran detall del capità, Carles Puyol.

Després d'haver iniciat en un gran estat de forma la temporada actual i d'haver patit alguna lesió muscular sense gaire importància, un any després de ser-li diagnosticat el tumor, el club blaugrana va anunciar que hauria de ser sotmès a un trasplantament de fetge. De fet, aquesta solució ja era una opció indicada des de l'inici del tractament del defensa francès, i en principi hauria de ser la solució definitiva a la seva malaltia.

Segons va explicar ahir Pinto, l'operació d'Éric Abidal serà demà. En aquest ocasió, però, els metges ja van anunciar que la recuperació no seria tan ràpida com la de l'operació anterior, ja que el jugador francès necessitarà més temps per poder tornar a recuperar el seu estat físic.

stats