COPA DEL REI
Esports 08/11/2011

El Barça viurà 14 dies perdut entre tres calendaris diferents

Toni Padilla
3 min

Passats dos quarts d'una de la matinada els jugadors del Barça arribaven a l'aeroport del Prat cansats després del partit de Bilbao. Dins del vol, Guardiola va decidir endarrerir l'entrenament previst per dilluns a les 11 del matí una hora per poder permetre dormir una mica més uns jugadors que s'havien deixat la pell sobre la gespa de San Mamés. És l'inici de dues setmanes estranyes en què els blaugranes jugaran en set dies dues competicions estatals i partits organitzats per tres estaments (LFP, Federació Espanyola i FIFA) i en que més de la meitat dels jugadors creuaran l'oceà Atlàntic dos cops, per fer l'anada i la tornada.

Avui el Barça torna a treballar però ja ho fa sense els seus internacionals sud-americans (Messi, Mascherano, Adriano, Alves i Alexis Sánchez) i els sub-21, que han marxat amb les seves respectives seleccions. La resta podran jugar demà el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei al camp de l'Hospitalet, però dijous al matí la majoria dels deixebles de Guardiola faran les maletes. El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha convocat fins a vuit jugadors del Barça per disputar dos partits amistosos contra Anglaterra i Costa Rica, tots dos fora de casa: Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Busquets, Cesc, Iniesta i Villa. Tots ells, doncs, volaran a Madrid, d'aquí a Londres, i finalment cap a San José de Costa Rica per tornar ràpidament i reincorporar-se a la disciplina blaugrana.

Un calendari molt complicat, en part perquè els diferents organismes es neguen a alleugerir els calendaris -Sandro Rosell va demanar ahir en una conferència que la Primera Divisió es redueixi a 16 clubs-, i els clubs d'èxit com el Barça es veuen obligats a fer malabarismes. La Federació Espanyola, per exemple, insisteix en una Copa del Rei amb partits d'anada i tornada i va fixar la data d'anada dels vuitens de final just enmig de les dates en què la FIFA organitza el Mundial de Clubs que jugarà el Barça, al desembre.

La Copa i el Mundial de Clubs

El partit de demà al camp de l'Hospitalet, doncs, s'ha ressituat, però amb tants pocs forats al calendari s'ha fixat per a un dimecres dia 9 en què els jugadors convocats per jugar amb les seves seleccions ja no hi són. És el cas de Messi, per exemple, ja que l'Argentina i Xile afronten partits oficials de classificació per al Mundial. La Federació Espanyola, en ser al mateix temps responsable de la Copa i la selecció de Vicente del Bosque, s'ha vist obligada a donar permís als vuit blaugranes per ser demà a l'Hospitalet, ja que els seus mateixos estaments estableixen que tot equip que juga a la Copa del Rei està obligat a tenir un mínim de set jugadors del primer equip. Feta la llei, feta la trampa. La RFEF carrega el calendari però dóna permís als jugadors perquè en el fons juguin més i es cansin el doble.

A més, amb la selecció espanyola sub-21 hi ha sis jugadors blaugranes més que es juguen amb aquest equip classificar-se per als Jocs Olímpics de Londres. Aquests, concentrats des d'ahir, no podran jugar el partit de Copa de dimecres contra l'Hospitalet: Montoya, Bartra, Muniesa, Planas, Thiago i Cuenca.

El Barça, doncs, s'ha vist obligat a demanar permís a les federacions de Mali i França perquè Keita i Abidal s'incorporin dijous amb les seves seleccions, que juguen partits amistosos. La selecció francesa disputarà divendres a Saint Denis un amistós contra els Estats Units. Els malians es veuran les cares a Saint-Leu-la-Forêt (França) amb Burkina Faso, també divendres. Els dos jugadors, doncs, podrien jugar dos partits en només tres dies. Els internacionals espanyols juguen dissabte a Wembley l'Anglaterra-Espanya, però després afronten el vol transoceànic fins a Costa Rica.

El judici de Cesc

Cesc, per la seva banda, ha demanat permís per declarar per videoconferència en un judici que l'enfronta al seu anterior representant. El jugador confia a rebre el permís per no volar fins a Bilbao, on es farà el judici. Si no el rep, tampoc podrà jugar aquest partit de Copa amagat entre diferents calendaris.

stats