SPECIAL OLYMPICS
Esports 11/10/2012

Barcelona dóna el tret de sortida als Special Olympics

Vilanova i la Geltrú serà la seu esportiva d'aquest esdeveniment esportiu amb més de 1.200 atletes de Catalunya, la resta de l'Estat i de delegacions europees

Ara
1 min
La inauguració dels Special Olympics 2012

BarcelonaProp de 2.500 persones han omplert el Pavelló de la Mar Bella per a la cerimònia d'inauguració del 20è aniversari dels Jocs Special Olympics Barcelona-Vilanova i la Geltrú 1992-2012. Les entitats Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics) són les impulsores d'aquest esdeveniment esportiu, que vol fer un homenatge als Jocs de 1992, punt d'inflexió per a l'esport adaptat a Catalunya.

L'acte ha començat amb un element popular propi de la seu esportiva dels Jocs, l'exhibició de Carnestoltes de Vilanova, i l'actuació de la cantant Beth Rodergas, que ha interpretat 'Viatge a Ítaca", acompanyada d'11 ballarins amb discapacitat intel·lectual de la companyia FEMAREC. Després, els 1.200 esportistes que participen als Jocs han començat a desfilar en representació de Catalunya i de les diferents CCAA (Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Múrcia, Andalusia, la Rioja, Balears i Aragó, entre altres) i delegacions europees (Bèlgica, Gran Bretanya, Itàlia, Gibraltar, Andorra, Mònaco i Àustria) que hi participen. Els atletes han desfilat acompanyats de cares conegudes com els esportistes Andrei Xepkin, Sergi Bruguera, Manuel Orantes, Kiko Fabregues; l'exentrenador del FC Barcelona Carles Reaxch; les actrius Neus Sanz i Marián Aguilera, i els periodistes Carles Prats, Isabel Bosch, Bernat Soler o Pitu Abril, entres molts altres.

A partir d'ara, Vilanova i la Geltrú es convertirà en la seu d'aquest esdeveniment esportiu internacional amb atletes de Catalunya, la resta de l'Estat i de delegacions europees. El cap del Govern, Artur Mas, ha presidit l'acte acompanyat dels alcaldes de les dues ciutats seu dels Jocs, Barcelona i Vilanova i la Geltrú.

stats