Esports
Esports 02/03/2012

Barcelona presenta la quarta edició d'un Global Sports Forum centrat en la innovació esportiva

Del 7 al 9 de març la ciutat acollirà un congrés on es debatrà sobre el futur de l'esport, i on hi assistiran personalitats com Sandro Rosell, Eric Cantona o Oscar Pistorius

Martí Molina
2 min

BarcelonaAquest divendres s'ha presentat a Barcelona la quarta edició del Global Sports Forum, que novament s'organitza a la capital catalana. Enguany, la cita tindrà lloc del7 al 9 de març, i es planteja com un congrés centrat en la innovació esportiva, i on es debatrà sobre el futur de l'esport, tant en les modalitats més populars com les minoritàries.

Durant tres dies, la ciutat acollirà diferents taules de debat i conferències, amb noms rellevants del món de l'esport. L'objectiu principal és "portar gent i persones que donin idees que siguin rellevants", assegura Carlos Gracia, director general d'Havas Sports & Entertainment i organitzador del Global Sports Forum.

L'edició d'aquest 2012 s'ha plantejat com un punt de reunió entre les diferents modalitats esportives, "tant les minoritàries com les més populars". Gracia ha fet especial incís en el fet que el futbol no tingui, enguany, un paper protagonista: "A vegades perdem l'òptica d'altres esports com el rugbi, l'skate, els X-Games o el surf. I són esports dels que tenim moltes coses a aprendre'n, que estan a l'alça i que cada vegada congreguen més aficionats, ingressos i nous models de negoci. Penso que podem aprendre'n molt i agafar idees per millorar els esports tradicionals".

Una visió similar a la d'Albert Agustí, fundador del Global Sports Forum i membre del comitè organitzador: "Volem parlar d'innovació, de com podem aprofitar les noves tendències, les noves plataformes, els nous projectes, les noves estructures... El món està evolucionant, sobretot en l'aspecte digital, i volem saber com afecta a l'esport".

En aquest sentit, al Global Sports Forum hi assistiran persones conegudes del món del futbol, com el president del Barça, Sandro Rosell; el director de la Masia, Carles Folguera; o l'exfutbolista Eric Cantona. Però també altres personatges rellevants del món esportiu, com Sebastian Coe, president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Londres'12; Justin Tuck, dues vegades campió de la Super Bowl; o l'atleta paralímpic Oscar Pistorius. A més de diferents representants d'empreses vinculades directament o indirecta a l'esport.

El Global Sports Forum està patrocinat principalment per l'Ajuntament de Barcelona, que aporta 850.000 euros per realitzar aquest congrés, una xifra que s'ha reduït aquest any ja que l'ens local ha demanat als organitzadors poder reduir part del patrocini -inicialment d'un milió d'euros- pel context actual. El contracte, signat per quatre anys, expira aquest 2012.

Maite Fandos, tinent d'alcalde de la ciutat, ha agraït el gest que han tingut els organitzadors, i ha assegurat que per Barcelona "és important que el Global Sports Forum es faci aquí perquè projecta la ciutat al món de l'esport". Tanmateix, i malgrat veure amb bons ulls aquest projecte, no s'ha pronunciat sobre el seu futur: "Aquest és el primer any que ens ho mirem des de dins", ha comentat.

En qualsevol cas, en aquest 2012 es compleixen 20 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, i en falten deu perquè se celebrin els jocs d'hivern del 2022, on la capital catalana n'és candidata. "El fòrum ha de ser un impulsor perquè la ciutat tingui més opcions de guanyar aquesta cursa", ha comentat Carlos Gracia. Una opinió que han compartit tant Maite Fandos com Albert Agustí.

stats