Esports 22/07/2012

Barcelona tasta el nou Dream Team

àlex Gozalbo
3 min
LeBron James durant la sessió d'entrenament d'ahir al Palau Sant Jordi de Barcelona.

BARCELONAVint anys després que el Dream Team guanyés la medalla d'or als Jocs Olímpics de Barcelona, la selecció dels Estats Units disputarà un parell de partits de preparació al Palau Sant Jordi. El primer, aquesta nit (21.30 hores, La 1 de TVE) contra l'Argentina. El segon, dimarts contra la selecció espanyola.

El combinat nord-americà, gran favorit a guanyar la medalla d'or a Londres, arriba a aquest triangular sense haver perdut cap dels últims 40 partits. L'última derrota va arribar a les semifinals del Mundial del 2006, quan la selecció dels Estats Units va caure contra la de Grècia a les semifinals.

La dada impressiona, però no espanta la selecció de l'Argentina, una de les més competitives del món. Mike Krzyzewski, entrenador del combinat nord-americà, acostuma a repetir sempre la mateixa frase: "Quan jugues contra ells no t'enfrontes a un equip sinó a un país". Ahir al migdia el tècnic va dirigir la primera sessió al Palau Sant Jordi, on va dedicar 10 minuts a practicar un dels seus grans defectes: l'atac contra defenses en zona.

El gran treball de Krzyzewski és el de fer jugar les 12 estrelles que ha convocat com un equip. El tècnic vol que el lideratge recaigui en Chris Paul, Kobe Bryant i, sobretot, LeBron James. "Arriba en un gran moment", explica l'entrenador de l'ARA, conscient que li paguen tant per dissenyar sistemes de joc com per evitar conflictes al vestidor.

"La paraula fracàs és massa forta, s'usa molt en el nostre país. Nosaltres només volem continuar sent millors cada dia, volem representar el nostre país al millor nivell. Si volem aconseguir la medalla d'or, hem d'entendre-ho, però no m'agrada la paraula fracàs ", diu LeBron James, molt més madur des que té un anell de campió, el que va aconseguir fa unes setmanes amb els Miami Heat.

La selecció de l'Argentina arriba al partit de preparació de Barcelona després d'haver perdut divendres (105-85) contra Espanya. "A nosaltres tan sols ens preocupa aquest partit", diu Mike Krzyzewski, que ahir no va voler analitzar el joc d'Espanya ("això encara no toca") i va dedicar tota la seva energia a parlar de les virtuts de Luis Scola, Andrés Noccioni, Carlos Delfino i Manu Ginóbili. "Tenen molts jugadors interessants i han demostrat moltes vegades que saben competir", avisa el tècnic.

Krzyzewski compta amb un equip format per tres bases (Chris Paul, Russell Westbrook i Deron Williams), sis exteriors (Kobe Bryant, James Harden, LeBron James, Kevin Durant, Andre Iguodala, Melo Anthony) i tres interiors (Tyson Chanler, Kevin Love, Antonhy Davis). La majoria dels seus jugadors, que han guanyat els tres partits de preparació d'aquest estiu (República Dominicana, Brasil i Gran Bretanya), poden ocupar almenys dues posicions a la pista, un fet que atorga una gran polivalència al tècnic.

"Farem que els Estats Units se sentin orgullosos de nosaltres. Serà un camí difícil, però assumim el repte i crec que serà divertit", assegura Kevin Durant, un dels anotadors més importants de l'equip, que ahir es va exercitar durant més de dues hores al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Les localitats més barates (20 euros) es van exhaurir fa dies, però l'organització recorda que encara queden entrades a la venda, tant per al partit d'avui contra l'Argentina com per al de dimarts contra la selecció espanyola.

Entre l'oci i la preparació

La selecció dels Estats Units serà fins dimecres a Barcelona, l'última estació abans dels Jocs Olímpics de Londres. Les estrelles de la NBA, que s'allotgen a l'Hotel Arts, busquen passar uns dies tranquils abans de començar a lluitar per aconseguir una medalla d'or que tan sols han deixat escapar una vegada (Atenes 2004) des que competeixen amb jugadors professionals. Cansats de fer temps a les habitacions, alguns van optar per anar al cine. D'altres, per deixar-se veure pels locals d'oci nocturn del Port Olímpic.

stats