Barça
Esports 19/09/2020

Bartomeu vol arribar a les urnes

El president del Barça no pensa en dimitir malgrat el suport massiu al vot de censura

i
Xavi Hernández Navarro
3 min
Josep Maria Bartomeu presidint la llotja del Camp Nou durant el Trofeu Joan Gamper

BarcelonaA falta de grans parlaments en un Camp Nou buit d’aficionats amb ganes d’encetar la nova temporada, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va agafar el micròfon per comentar l’actualitat blaugrana, marcada per la crisi polièdrica que afecta el club des de la històrica desfeta del primer equip a Lisboa (2-8) i que aquesta setmana ha viscut un pic d’intensitat per les més de 20.000 firmes que diversos grups de socis i tres precandidats a les eleccions han recollit per forçar la caiguda de l’actual junta directiva. Malgrat el clima contrari que aguanta des de fa setmanes, referendat ara per un suport massiu que vol que abandoni l’entitat com abans millor, el president blaugrana va declarar a TV3 que no té previst plegar. “Ningú té pensat dimitir ara. Ni jo, ni cap directiu, ni cap executiu. El club segueix, no s’atura i tenim molta feina per fer abans que s’acabi el mercat de fitxatges”, va sentenciar. És a dir, si ha de deixar el càrrec, serà després que la moció superi la validació de firmes -que teòricament ha de començar dilluns- i la directiva hagi de posar urnes al Camp Nou. Per si hi havia dubtes, Bartomeu resistirà fins que no tingui més remei.

Encara en relació a la iniciativa que vol fer-lo dimitir abans que s’acabi el mandat, el president culer es va mostrar admirat per la xifra de suports que s’han recaptat contra la seva gestió: “És sorprenent la quantitat de signatures que s’han recollit. Ara estem en un tràmit real, en ple procés. Farem el que toca amb màxima transparència. Del que passi a la junta en parlarem un cop es validin les firmes. Ara tenim moltes coses a fer”. En aquest “ara no toca” de manual, Bartomeu es va centrar en la planificació de la plantilla, encara a les beceroles tot i que ja ha passat més d’un mes del desastre contra el Bayern. “Han de sortir determinats jugadors perquè en puguin arribar d’altres”, va comentar per justificar una absència de fitxatges que, segons va matisar, és més “per complir amb el fair play financer” que no pas per falta de tresoreria. Luis Suárez és un dels futbolistes que són a l’aparador, però Bartomeu es va guardar de parlar més del compte de la seva necessària sortida: “És del Barça, té contracte en vigor i és un més de la plantilla”.

Als jutjats per l’adeu de Setién

Sobre el cas Messi, el dirigent blaugrana va deixar clar que no té cap intenció d’“entrar en conflicte” amb el capità de l’equip, que el va assenyalar en una entrevista recent per no haver fet efectiva, suposadament, la promesa d’haver-lo deixat marxar. I va afegir: “No podíem permetre que se n’anés de cap manera. Les coses les hem de parlar a casa. Disfrutem del Leo, que és el millor. L’important és que juga aquí i volem que es retiri al club”.

En canvi, sí que va baixar al fang per explicar la versió del club sobre la liquidació contractual de Quique Setién després de fer-lo fora fa poc més d’un mes. “Li vaig comunicar personalment a Lisboa que no comptàvem amb ell i que la nostra intenció era buscar una sortida pactada, cosa que no vam aconseguir. Llavors, en aquest punt, el tema l’ha de resoldre un jutge, com passa en moltes empreses”, va detallar Bartomeu, que es va esforçar per transmetre un missatge optimista: “Sembla que ens vulguem recrear en coses del passat. Mirem de centrar-nos en el futur que ens espera. Il·lusionem-nos amb el que ve”.

I el que hi ha, de moment, és un equip molt semblant al que va acabar la temporada passada. És per això que el Barça seguirà treballant per buidar el vestidor i ajustar el llindar salarial per poder emprendre dues incorporacions que Ronald Koeman fa setmanes que demana. Una, la d’un davanter versàtil com Memphis Depay. I dues, la d’un central que sigui competència per a Piqué i Lenglet i completi la línia defensiva.

stats