Publicitat
Publicitat

Bartomeu busca tancar la carpeta més dolorosa

El Barça farà una assemblea el 18 de desembre per aturar l’acció de responsabilitat contra Laporta

Sis anys després, el Barça està a punt de tancar un dels episodis més dolorosos del barcelonisme. La junta directiva de Josep Maria Bartomeu busca acabar amb l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta i setze directius més, un procediment que va iniciar-se en l’assemblea de l’octubre del 2010 i que espera resolució de l’Audiència de Barcelona per al 12 de gener.

Després d’una densa reunió de la junta directiva, el portaveu del club, Josep Vives, va anunciar que se celebrarà una assemblea extraordinària el 18 de desembre a la tarda, al Palau de Congressos, just abans del derbi contra l’Espanyol al Camp Nou. Una cita amb els compromissaris amb tres punts sobre de la taula: l’aprovació de l’acord de patrocini amb l’empresa japonesa Rakuten per 220 milions en quatre temporades, l’acció de responsabilitat contra Laporta i un acord per 10 anys amb l’empresa xinesa Mission Hills Group.

El tema judicial és el més complex dels tres. Des de fa mesos, dins la junta de Bartomeu es va encetar el debat intern de si calia aturar el procés contra els exdirectius, que en primera instància van guanyar la demanda del Barça, que els reclamava pèrdues per 47,6 milions d’euros. L’octubre del 2014 el jutge José Manuel Martínez Borrego va concloure que el mandat de l’expresident va acabar amb benefici. Això sí, l’última temporada hi va haver pèrdues de 28,8 milions, i no els 80 que xifrava la directiva de Sandro Rosell, l’impulsor de l’acció de responsabilitat. Amb aquests nous comptes, el segon mandat de Laporta acabava, per tant, amb 4 milions de benefici. El Barça va recórrer la decisió i, a les portes de la segona resolució, en aquest cas per part de l’Audiència de Barcelona, la junta directiva ha iniciat les converses per aturar-ho tot.

Des de fa setmanes, tal com va avançar la Cadena SER, el Barça va iniciar les converses amb l’asseguradora Zurich, que havia firmat una prolongació de la pòlissa amb el club de 25 milions just en el tram final del mandat de Laporta. L’acord que ha tancat la junta actual seria d’entre 5 i 6 milions. Però aquesta és una partida que es juga a contrarellotge, i que té tres puntes: a l’acord entre Zurich i el Barça s’hi haurien d’adherir els exdirectius.

Ahir a la nit la confusió era màxima. Advocats que no en sabien res, exdirectius que tenien explicacions diferents i silenci absolut des del club. En principi, el pacte entre Zurich i el Barça aturaria totalment el procés, tal com defensava ahir un dels advocats de la defensa consultats per l’ARA. Però no tots ho veuen així. Fonts consultades per aquest diari -tant exdirectius com lletrats- asseguren que cal l’adhesió dels 17 exdirectius al pacte, ja que en tractar-se d’una resolució de segona instància, i havent-hi una sentència ferma que els mateixos exdirectius van impugnar perquè, tot i haver guanyat, no estaven d’acord amb la totalitat de la resolució de Martínez Borrego, és l’única manera d’aturar totalment el procediment. Per tant, si fins al 18 de desembre el Barça no aconsegueix l’acord amb tots els exdirectius, hi hauria una segona sentència. Això sí, que mai podria ser pitjor per als directius que han viscut aquest llarg camí durant els sis últims anys.

I, de moment, sembla difícil que tots s’hi sumin. “Jo espero la sentència del gener i prou”, deia un dels exdirectius ahir a la nit, deixant clar que no té la voluntat d’adherir-se al pacte que està explorant el Barça des de fa uns dies. De fet, els contactes van començar la setmana passada entre advocats, no amb els exdirectius, i fins i tot ahir a la nit no tots els lletrats de la defensa ho sabien. Altres exdirectius van assegurar a l’ARA que no volen pactar, però que per solidaritat amb la resta ho faran. El que confirmen tots és que volen mirar bé els termes de l’acord amb Zurich abans de prendre una decisió. El compte enrere ha començat. A última hora el Barça ha de buscar un pacte per acabar amb la carpeta més dolorosa.

Cruyff, el Dream Team i la llista d’espera

El Barça també va anunciar que durant el primer trimestre del 2017 comunicarà les accions per homenatjar Johan Cruyff. Al Camp Nou s’està treballant en els actes de celebració dels 25 anys de la Copa d’Europa de Wembley, que inclouran la celebració de la Setmana Wembley i un partit, encara per confirmar, entre el Dream Team i un combinat de jugadors d’aquella època. El club, a més, va anunciar un carnet per als socis que estan en llista d’espera, i que porten més de tres anys esperant per tenir un seient al Camp Nou, que són més de 4.000. Hi haurà 1.000 abonaments per a aquests socis que s’adjudicaran partit a partit, en funció de la disponibilitat i seguint l’ordre d’inscripció.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT