BÀSQUET: LLIGA ACB Reportatge
Esports 10/03/2011

Bàsquet i economia, al mateix parquet

àlex Gozalbo
2 min
Federico Van Lacke evita la defensa de Rusell Robinson en el partit de la primera volta.

La crisi sacseja fort la Lliga ACB, una competició que té tres dels seus 18 clubs en situació de llei concursal. Dos, el DKV Joventut i el Blancos de Rueda Valladolid, es veuran les cares aquest vespre (20.45 hores, Esport3) a Badalona, on bàsquet i economia compartiran parquet.

Un dels artífexs de la bona trajectòria del conjunt de Valladolid és Edu Pascual, el director esportiu del club. "La clau és la continuïtat en el treball que l'equip ha tingut en els últims tres anys i que li ha permès ascendir a la Lliga ACB i mantenir-s'hi. Quan no es tenen els mateixos recursos que altres, l'estabilitat és bàsica", apunta.

Segons Pascual, els objectius del Blancos de Rueda Valladolid han passat de la permanència a les eliminatòries pel títol. "Abans hauríem signat acabar sisens per sota i ara som sisens per dalt", diu. "Ens agradaria acabar la temporada entre els vuit primers, per jugar els play-off , però no serà gens fàcil", explica. Més encara després de la baixa de Lamont Barnes, que obligarà Porfi Fisac a buscar tàctiques alternatives i a oblidar-se de la seva idea de jugar amb tres interiors.

"El més difícil d'estar en una situació de concurs de creditors és que cada decisió ha de passar pels administradors i això no ajuda a fer les coses amb agilitat", confessa Edu Pascual, que va classificar el seu equip per a la Copa del Rei com a cap de sèrie contra tot pronòstic.

"La veritat és que quan em paro a pensar en la temporada que l'equip està fent, em sento orgullós del treball realitzat per tothom, més encara pensant en les situacions que hem hagut de passar", explica Pascual. El Blancos de Rueda Valladolid va haver de demanar consell als seus aficionats per tal de buscar maneres de pagar el viatge de l'equip a la Copa del Rei de Madrid.

Els socis del DKV Joventut tindran l'oportunitat d'aconseguir dues entrades per tan sols cinc euros de cara a aquest partit, en el qual Will McDonald arribarà als 250 partits a la Lliga ACB.

A recuperar la normalitat

Després de veure trencada la ratxa de 21 partits consecutius guanyant, el Regal Barça rep aquest vespre (20.45 hores) el Cajasol al Palau Blaugrana amb la intenció de recuperar l'exitosa rutina de les últimes setmanes.

stats