El Bayern es col·lapsa i perd el primer partit a la Bundesliga (3-1)

Tres gols en 15 minuts condemnen a l'equip de Josep Guardiola

Isaac Lluch
Pep Guardiola / GETTY

MunicEl Bayern va patir ahir per primer cop minuts de col·lapse i ho va pagar a Mönchengladbach (3-1) amb la seva primera derrota a la Bundesliga després de quinze jornades. El d’ahir va ser, de retruc, el primer partit de primera volta que perd Pep Guardiola des que és a Alemanya. Després de 48 matxs invicte en tres temporades abans de l’aturada hivernal, el tècnic català va haver d’encaixar un revés davant un bon Borussia.

Més que caure en aquest registre, segur que el que irrita Guardiola és la desconnexió que va demostrar el Bayern entre els minuts 54 i el 68, quan va encaixar els gols de Wendt, Stindl i Johnson. A més, una bona sortida de Neuer va desviar un xut de Korbb al travesser. Va quedar desconcertat el campió alemany després d’haver completat un notable primer temps. Dominador i amb moltes opcions de remat, el Bayern havia tingut nombroses ocasions per avançar-se al marcador.

La seva poca precisió de cara a gol, però, el va condemnar davant un Gladbach que va ser sempre valent. “Després d’un bon primer temps hem perdut l’ordre”, va resignar-se Guardiola que almenys va poder celebrar que Ribéry va fer un gol (min. 79) després d’estar gairebé nou mesos absent per lesió.

El Bayer Leverkusen, rival dimecres del Barça a la Champions, s’endinsa en la crisi en perdre a Berlín (2-1), si bé ahir va jugar des del minut 17 amb un home menys.