FUTBOL ALEMANY
Esports 11/04/2011

El Bayern cessa Van Gaal tip del seu geni i ansiós per entrar a la Champions

Isaac Lluch
1 min
Van Gaal va deixar l'AZ holandès l'estiu del 2009 per entrenar el Bayern. No ha durant ni dos anys.

"E l Bayern és el Bayern", va dir Louis van Gaal l'1 de juliol del 2009 per resumir la distingida categoria del club pel qual acabava de firmar. "I jo sóc jo", va puntualitzar per remarcar el seu innegociable caràcter. 21 mesos després d'aquell inici s'ha revelat que la idiosincràsia del campió alemany és incompatible amb la personalitat de l'entrenador holandès. Els dirigents del Bayern han acabat farts de l'estricta disciplina, la clara jerarquia i el tracte aspre amb què Van Gaal pretenia tornar l'equip muniquès al capdavant de totes les competicions. L'any passat gairebé ho aconsegueix -va ser campió de Lliga i Copa i finalista de la Champions-, però aquesta temporada marxa sense títols, ofès, i per la porta del darrere.

Tot i que el Bayern va anunciar fa un mes que acomiadaria Van Gaal, però a final de temporada, l'empat al camp del Nüremberg (1-1), que fa caure l'equip fora de les places de Champions, ha estat la coartada perfecta per als directius per fulminar un tècnic amb qui estaven enemistats des de fa mesos.

Ja a l'estiu, els mandataris no van entendre que Van Gaal menyspreés el desig de reforçar una plantilla de la qual 11 jugadors havien competit fins al final al Mundial. Aviat es van detectar mancances a la defensa, revelades encara més quan el tècnic va canviar de porter (el jove Kraft pel veterà Butt) en contra del criteri del club. La fragilitat de l'equip, l'enfrontament amb Van Bommel, ara al Milan, i el nul feeling amb la directiva han acabat sentenciant Van Gaal, que serà rellevat pel seu ajudant -també ho va ser al Barça- Andreas Jonker. A l'estiu, arribarà al club Jupp Heynckes.

stats