FUTBOL
Esports 25/04/2018

El Bayern perdona i el Madrid ja ensuma la tercera final consecutiva (1-2)

Els blancs capgiren el gol inicial de Kimmich amb les dianes de Marcelo i Asensio

M.m.
Robben i Casemiro, disputant una pilota durant el Bayern Munic - Reial Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid és a només un pas de la seva tercera final consecutiva de la Champions. Els blancs han guanyat el Bayern Munic a domicili en un partit en què la sort s'ha aliat del costat de l'equip de Zinedine Zidane. Els bavaresos s'han avançat i han tingut ocasions per golejar, però els ha faltat punteria. I, a més, han perdut dos homes per lesió. En canvi, el marcador ha sigut favorable per als visitants, que han aprofitat els errors locals i han capgirat el gol inicial de Kimmich amb les dianes de Marcelo i Asensio.

La primera part ha estat farcida de contradiccions, perquè quan dominava un equip ha arribat el gol de l'altre. Però, sobretot, ha sigut desafortunada per al Bayern Munic, que a banda de desaprofitar dues ocasions claríssimes, ha vist com havia de fer dos canvis per lesió muscular. Robben, al minut 8, ha notat una estrebada i ha demanat el canvi, i ha entrat Thiago al seu lloc. Boateng també ha notat una estrebada, en aquest cas al minut 34, i ha hagut de ser substituït per Suele.

Els bavaresos han començat millor, aculant un Madrid que fins al quart d'hora de joc no ha pogut acostar-se a la porteria de Sven Ulreich. Curiosament, quan més bé jugaven els blancs, que semblaven haver agafat el pols del partit, ha arribat el gol local. Una recuperació i una pilota llarga de James per a Kimmich, que ha encarat Keylor i l'ha superat en una rematada creuada.

El gol ha animat el Bayern, que novament ha dominat a plaer i ha pogut fer el segon amb una pilota que ha quedat als peus de Ribéry, que no l'ha encertat en el control quan quedava sol davant de Navas. A Munic es fregaven les mans i de seguida han passat a fregar-se els ulls, incrèduls quan el Madrid ha trobat l'empat en una jugada sorgida del no res al límit del descans: una centrada que ningú ha rematat i que la defensa tampoc ha refusat. I la pilota ha acabat als peus de Marcelo que, sense pensar-s'ho, ha provat sort. La pilota ha entrat ajustada al pal, sorprenent també el porter, que no ha tingut temps ni de llançar-se.

Kimmich, amb aquesta rematada, ha fet el primer gol del Bayern Munic contra el Reial Madrid

Malgrat el gol, el Bayern ha reaccionat bé i ha tingut dues ocasions clares, dues rematades de Lewandowski que ha aturat Keylor i que ha sortit fregant el pal, respectivament.

Zidane ha fet canvis al descans i ha fet entrar Marco Asensio per rellevar Isco Alarcón. I ha sigut precisament el jugador de refresc l'encarregat capgirar el marcador, aprofitant un error monumental de Rafinha, que ha regalat la pilota sent l'últim home i ha permès un contraatac que Asensio no ha perdonat.

La segona part no ha tingut gaire res a veure amb la primera. Els dos equips han notat el cansament, tot i que ha sigut el Bayern el que ha dut el pes del partit. Això sí, sense encert en els metres finals. L'equip bavarès només ha tingut tres accions clares, dues de generades per Ribery, amo i senyor de la banda esquerra de l'atac local, i una última de Lewandowski, que no ha aconseguit rematar sol davant el porter.

El Madrid ha jugat a aguantar el resultat, sabent que l'1-2 era or. I fins i tot ha pogut fer el tercer amb una rematada creuada de Benzema –que ha entrat pel lesionat Carvajal– i una altra de Cristiano invalidada per mans prèvies.