PRIMERA DIVISIÓ
Esports 25/02/2012

Benvinguda ambició

Natalia Arroyo
2 min
Verdú xuta davant dos jugadors de l'Atlètic de Madrid. El barceloní torna després de superar una lumbàlgia per dirigir l'equip a mantenir-se a la zona alta.

Per primer cop en tota la temporada aquesta setmana s'ha parlat obertament de les opcions de l'Espanyol d'acabar l'any en places europees, aprofitant que l'equip és quart i té un calendari assequible en les pròximes jornades, començant per la visita d'un Llevant que fa mesos que viu dels miraculosos 24 punts que va sumar en les primeres deu jornades.

La paraula Champions o la paraula Europa ja no espanta, ja no s'amaga sota el sinònim "zona de privilegi" o el tòpic "d'anar partit a partit". En roda de premsa, Raúl Rodríguez, Casilla, Verdú, Baena i el mateix Pochettino han assumit el repte de ser quarts i diuen alt i clar que el desig de la plantilla és aprofitar que enguany molts rivals directes estan oferint un rendiment irregular per colar-se en zona de Lliga de Campions. Tots són conscients, però, que la fita no serà fàcil perquè encara queden 45 punts per repartir, que hi ha tretze equips en un puny de no més de 7 punts, i que els principals favorits reaccionaran per recuperar els objectius pels quals van dissenyar milionàries plantilles.

El canvi d'actitud dels periquitos coincideix amb la visita del Llevant a Cornellà-El Prat aquesta nit (22 h, TV3 i La Sexta) en un duel que el tècnic argentí va etiquetar com a "molt difícil" malgrat la dinàmica negativa del seu rival. I és que els valencians només han sumat dos dels últims 21 punts disputats, i en els últims dos partits han encaixat nou gols, cinc contra el Rayo Vallecano i quatre davant el Reial Madrid. "És el mateix equip que en la primera volta -avisava Pochettino per evitar la temptació de relaxar-se-. No és fàcil mantenir el nivell, hem de generar el nostre futbol i ser efectius".

No és casual que l'entrenador blanc-i-blau centri l'atenció dels seus futbolistes en l'encert de cara a porteria. Contra el Getafe i contra el Saragossa l'equip va desaprofitar molt bones ocasions de gol, fet que els va privar de la victòria. En aquesta ocasió, l'Espanyol recupera dos dels seus jugadors més importants, Joan Verdú i Dídac Vilà. El migcampista ha superat la lumbàlgia que li va impedir viatjar a Getafe, i el lateral ha complert el partit de sanció que li tocava. Pochettino no podrà comptar amb Romaric i Thievy, que van veure la cinquena groga al Coliseum Alfonso Pérez.

Amenaçats de sanció

Els tres punts contra el Llevant "són claus per seguir en el bon camí", diu Pochettino. És d'esperar que el tècnic no reservarà res, però podria fer l'alineació pensant en el Reial Madrid, el pròxim rival. I és que Héctor Moreno, Raúl Rodríguez i Forlín viuen al límit de la sanció, amb quatre grogues, una situació que podria afavorir la titularitat d'Amat.

stats