FUTBOL
Esports 19/03/2013

La ultradreta demana que Benzema surti de la selecció francesa per no cantar 'La marsellesa'

El partit d'ultradreta francès Front Nacional (FN) ha demanat que el davanter francès Karim Benzema sigui exclòs de la selecció

Efe
2 min
Karim Benzema, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Barça

BarcelonaEl partit d'ultradreta francès Front Nacional (FN) ha demanat que el davanter francès Karim Benzema sigui exclòs de la selecció nacional de futbol per rebutjar cantar 'La marsellesa', l'himne nacional de França que sona l'inici de cada partit dels 'bleus'.

El davanter del Reial Madrid ha reconegut que mai ha cantat l'himne, però ha assegurat que això no afecta el seu compromís amb el combinat nacional, i ha demanat que no s'exageri aquest fet, ja que altres ídols del futbol francès, com Zinedine Zidane, i molt aficionats, tampoc entonen els versos del càntic. "Per mi és un somni jugar per a la selecció de França", va declarar als micròfons de RMC el jugador nascut fa 25 anys a Lió, a l'est de França, en el si d'una família d'origen algerià. Benzema va assenyalar que si no canta 'La marsellesa' a l'inici d'una trobada i fa tres gols en el partit, ningú protestaria per no entonar l'himne nacional. "Zidane, per exemple, no cantava obligatòriament 'La marsellesa'. I n'hi ha d'altres. Fins i tot hi ha aficionats que no la canten", va afegir el davanter.

No obstant això, l'ultraconservador Front Nacional, liderat per l'excandidata presidencial Marine Le Pen, ha reaccionat fins i tot abans d'escoltar les declaracions en la seva totalitat, i ha demanat que el jugador deixi de ser convocat a la selecció. El conseller d'esports de Le Pen, Eric Domard, va denunciar en un comunicat un "menyspreu inconcebible i inacceptable a la samarreta nacional que té la sort de portar" Benzema, que ha jugat 55 vegades com a internacional amb la selecció absoluta, amb la qual ha aconseguit 15 gols. "El Front Nacional condemna aquesta actitud insultant que embruta una vegada més la imatge de la selecció de França, tacada pels fiascos a Sud-àfrica [on els jugadors van provocar un motí contra el llavors seleccionador, Raymond Domenech], les patinades d'alguns jugadors a l'Eurocopa 2012 i de la selecció inferior fa uns mesos", va llançar Domard. El FN va demanar a la Federació Francesa de Futbol (FFF) que descartés "definitivament" els jugadors que tinguin una "motivació i patriotisme pusil·lànime".

Les declaracions del responsable d'esports de l'FN, que va acusar Benzema de ser "un mercenari del futbol, pagat a 1.844 euros l'hora", no suposen el primer atac de l'extrema dreta francesa a la seva selecció nacional. Més enllà dels comentaris racistes en pàgines web dirigits cap als jugadors francesos d'origen àrab o africà, el fundador del Front Nacional i pare de la seva actual presidenta, Jean-Marie Le Pen, ja considerava el 1996 que és "artificial portar jugadors de l'estranger i dir-ne selecció de França".

La selecció francesa s'enfronta dimecres a París contra Geòrgia, i el 26 de març, contra Espanya, també a la capital gala i en el marc de la fase de classificació per al Mundial que es disputarà el 2014 al Brasil.

stats