Publicitat
Publicitat

BÀSQUET

El Betis Energía Plus competirà finalment a l'ACB

L'assemblea ho ha aprovat per nou vots a favor, set en contra i una abstenció. D'aquesta manera, l'ACB tindrà 18 equips i es tornarà a sortejar el calendari

L'assemblea de l'ACB ha aprovat de manera "cautelar i provisional" que el Betis Energía Plus competeixi la temporada vinent a la màxima categoria de la lliga espanyola de bàsquet. El club andalús ha rebut el vistiplau en una votació molt ajustada, resolta per nou vots a favor, set en contra i una abstenció.

La decisió s'ha pres després que un jutge de Barcelona donés la raó al Betis, el 31 de juliol passat, que reclamava ser inscrit com a club de l'ACB tot i el descens esportiu. Els andalusos justificaven que s'havia canviat el criteri econòmic per formar part de la Lliga Endesa -com es coneix comercialment-, argumentaven que complien els requisits i a més defensaven que quedava una plaça vacant a la competició, ja que hi havia 17 clubs inscrits pels 18 previstos inicialment.

Els set clubs que s'han oposat a l'entrada del Betis -i a mantenir el calendari de 17 equips- han sigut els que competeixen a l'Eurolliga (Barça, Reial Madrid, Baskonia, Unicaja i València), a més del Morabanc Andorra i el Joventut. Tot i el resultat de la votació, els clubs de l'ACB es reserven el dret de reclamar als jutjats que es revoqui la interlocutòria que permetia la inscripció del Betis.

A través d'un comunicat, l'ACB ha confirmat la inscripció del Betis per a la nova temporada, i ha afegit que es farà un segon sorteig del calendari, que es donarà a conèixer "pròximament". El que no varien són les dates: la Lliga Endesa començarà el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d'octubre, i la fase regular s'acabarà el 24 de maig.

La cronologia del conflicte

14 de maig: el Betis descendeix de categoria després de perdre a Màlaga contra l'Unicaja (98-89) en l'última jornada de Lliga regular.

15 de maig: el president del Betis, Fernando Moral, compareix en roda de premsa i diu que el descens de l'equip podria ser "reversible" si altres equips no compleixen les condicions per ser a l'ACB.

12 de juny: l'ACB acorda ampliar el termini per als ascensos del Guipúscoa, campió de la LEB Or, i del Burgos, guanyador del 'play-off'.

6 de juliol: el president del Betis envia una carta al president de l'ACB, Francisco Roca, en què l'adverteix de la intenció del club d'acudir a la justícia ordinària per tornar a la Lliga Endesa.

7 de juliol: l'ACB i la FEB validen un principi d'acord sobre les condicions d'ascensos i descensos i el pressupost mínim dels equips.

15 de juliol: el Betis formalitza la seva inscripció a la LEB Or. Tot i així, proposa que el nombre de participants a l'ACB s'ampliï de 17 a 18.

20 de juliol: els clubs de l'ACB acorden mantenir una competició de 17 participants en lloc dels 18 que sol·licitava el Betis. El club sevillà anuncia llavors en una nota que "es reserva l'exercici de les accions legals que consideri oportunes" per intentar competir a la màxima categoria la temporada que ve.

21 de juliol: el Betis informa que el seu director esportiu, Berni Rodríguez, i el club han acordat la seva sortida de l'entitat després de confirmar el descens de l'equip de l'ACB a la LEB Or.

24 de juliol: el director de negocis del Reial Betis, Ramón Alarcón, diu que el club s'ha resignat al descens i que l'únic que volen és tornar a l'ACB com més aviat millor.

25 de juliol: el Betis renova per un any el seu entrenador, Alejandro Martínez, i li confia el projecte de tornar l'equip a la màxima categoria.

31 de juliol: el Betis comunica verbalment a l'ACB que un jutjat de Barcelona ha dictat una interlocutòria en la qual accepta la seva petició de ser el divuitè participant de la propera Lliga Endesa.

1 d'agost: l'ACB rep la interlocutòria del jutjat de primera instància número 23 de Barcelona, que reconeix el "dret transitori d'inscripció" a la Lliga Endesa del Betis. Per la seva banda, la patronal dels 17 clubs que formen la Lliga Endesa emet un comunicat en què anuncia que presentarà un escrit per oposar-se a la mesura cautelar.

2 d'agost: l'ACB convoca una assemblea general ordinària i extraordinària per al dia 11 d'agost a Madrid per analitzar la sentència judicial. Així mateix, l'ACB convida el Betis a iniciar, sota la seva responsabilitat, els tràmits d'inscripció a la Lliga Endesa.

9 d'agost: el Betis s'inscriu a la Lliga Endesa i aporta tota la documentació necessària.

11 d'agost: l'assemblea general de l'ACB s'acorda inscriure "de manera cautelar i provisional" el Reial Betis Energía Plus com a equip ACB i establirà un nou calendari provisional de competició amb 18 participants.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT