HOQUEI PATINS
Esports 14/04/2013

El Biesca Gijón guanya la Copa de la Reina amb un gol d’or de María Díez (2-3)

Després d’acabar el partit amb empat, un penal al final de la primera part de la pròrroga permet a les asturianes sumar el seu segon títol consecutiu

Jordi Graell

BarcelonaEl Biesca Gijón s’ha proclamat aquest migdia campió de la Copa de la Reina d’hoquei patins després de derrotar l’Alcorcón per 2-3 gràcies a un gol d’or anotat per María Díez des del punt de penal. En la final disputada a Sant Hipòlit de Voltregà, el conjunt asturià sempre ha portat la iniciativa en el marcador i ha obert la llauna al minut deu gràcies a un gol de Luchi Agudo, que ha desviat un xut des de la banda de María Díez, que uns instants abans havia enviat una pilota al pal. Abans del descans, l’Alcorcón ha aconseguit empatar gràcies a un gol de María Dolores Cancelas.

A la segona part s’ha mantingut la igualtat, amb oportunitats pels dos equips. Tot i això, el Gijón,de la mà de Luchi Agudo, ha gaudit de grans ocasions per tornar aposar-se per davant en el marcador, com una pilota al pal i una falta directa que ha aturat Teresa Bernadas. Finalment, una gran acció individual de María Díez, que ha arrencat tota sola des de la seva pròpia àrea i superant totes les jugadores rivals que li sortien al pas, ha fet pujar l’1-2 al marcador. Les jugadores madrilenyes,però, no han llançat la tovallola i després que Cristina Klein aturés una falta directa a Marina Rodríguez, una bona jugada personal de Rodríguez ha restablert les taules en el marcador.

A manca de tres minuts pel final, LuchiA gudo ha tingut l’oportunitat de resoldre a la final mitjançant una falta directa, però ha tornat a topar amb Teresa Bernadas i poc després els àrbitres han anul·lat un gol al conjunt asturià per bola alta. A la pròrroga els dos equips han decidit no arriscar tenint en compte que tant l’Alcorcón com el Gijón es trobaven a una falta de la directa. Finalment, no ha estat una falta directa, sinó un penal transformat per María Díez a dos minuts pel final de la primera part de la pròrroga el que ha permès a l’equip entrenat per María Fernández “Pulgui” aconseguir el segon títol de la seva història, sumat al que va aconseguir la temporada passada a Reus contra el Voltregà.