FUTBOL
Esports 10/04/2013

La UEFA proposa sancions de 10 partits pels jugadors acusats de racisme

La idea és establir també mesures més dures contra els casos de càntics racistes a les graderies

T.p.
1 min
Boateng i Iniesta es disputen una pilota

BarcelonaEls jugadors i directius declarats culpables en casos de racisme podrien ser sancionats amb 10 partits de sanció, segons ha proposat la UEFA. El secretari general del principal organisme del futbol europeu, Gianni Infantino, també va comunicat que es podrien tancat els estadis ens casos similars. "El racisme segueix creant problemes i cal actuar. El que estem proposant és que si un jugador o oficial és culpable, serà suspès per 10 partits."

En la seva intervenció en l'esdeveniment 'Soccerex' a Manchester avui, Infantino ha afegit: "Si els aficionats són declarats culpables de càntics racistes, llavors hi haurà un tancament parcial de l'estadi. Això significa que la part de l'estadi on s'ha produït la infracció estarà tancat. Si hi ha una segona infracció pels seguidors del club hi haurà un tancament total amb un mínim de 50.000 euros de multa."

El comitè executiu de la UEFA votarà aquesta proposta a Londres el proper maig i, de ser aprovada, la decisió podria aplicar-se a totes les competicions de la UEFA ja des de juliol.

stats