ATLETISME

Bohdan Bondarenko guanya l'or en salt d'alçada i amenaça el rècord mundial de Sotomayor

L'ucraïnès ha intentat tres cops batre el rècord de 2,45 del llegendari saltador cubà

Bohdan Bondarenko ha regalat al fervorós suport del públic ucraïnès present a Moscou el títol mundial d'alçada amb un salt de 2,41 metres sense precedents en la història dels campionats del món, en una final amb els medallistes per sobre dels 2,38.

Per moments va perillar, fins i tot, el vell rècord mundial del cubà Javier Sotomayor. Amb el llistó a 2,46, un centímetre per sobre de la plusmarca, Bondarenko no va estar lluny d'encertar en el segon intent.

El qatarià Mutaz Essa Barshim, que aquest any també havia superat els 2,40, es va emportar la medalla de plata amb 2,38, i el canadenc Derek Drouin, amb la mateixa altura, va adornar el seu rècord nacional amb la de bronze, un any després d'aconseguir també el bronze olímpic.

La disciplina d'altura feia 13 anys que no registrava un sol salt per sobre dels 2,40, des que el rus Vyacheslav Voronin els va superar a Londres el 5 d'agost del 2000, però el 2013 ho han fet dues: Bondarenko i Barshim (2 , 40). Dos per sobre de 2,40 és una cosa que no passava des del 1991.