En breu
Esports 07/06/2012

Els Boston Celtics, a un sol partit de la final de la NBA

1 min
Els Boston Celtics,  a un sol partit de la final de la NBA

El 6 de juny del 1946 Walter Brown va fundar la franquícia dels Boston Celtics. 66 anys després, l'equip amb més títols de la NBA (17) va aconseguir un inesperat triomf a l'American Airlines Arena de Miami, on es va imposar per 90-94 als Heat. Després de perdre els dos primers partits de la final de la Conferència Est, l'equip que entrena Glenn Doc Rivers ha encadenat tres victòries consecutives i s'ha situat a només un triomf de les finals de la NBA.

El Big Three de Boston, format per Paul Pierce, Ray Allen i Kevin Garnett, va tornar a mostrar la competitivitat que sempre ha caracteritzat els Celtics. Un triple de Pierce a 52,9 segons del final i l'encert des de la línia de tirs lliures d'Allen i Garnett van assegurar un triomf que deixa l'equip de LeBron James i Dwyane Wade contra les cordes. El retorn de Chris Bosh a les pistes de joc no va servir de res a uns Heat que, tot i haver arribat a dominar la sèrie per 2-0, hauran de guanyar dos partits seguits per evitar quedar eliminats.

El sisè partit de la final de la Conferència Est es jugarà aquesta nit (2.30 hores, Canal + Deportes) al TD Banknorth Garden de Boston. L'escenari és molt favorable per als Celtics: de les 38 ocasions en què Boston ha aconseguit un 3-2 a favor en una sèrie al millor de set partits, només n'ha perdut dos. En cas de superar els Miami, els Celtics disputarien la seva final número 21, la tercera en cinc anys.

stats