MUNDIAL 2014

La policia brasilera arresta 19 activistes contraris al Mundial

Uns 25.000 policies i militars es despleguen de cara al darrer partit

La policia brasilera ha arrestat, just abans de la final del Mundial, 19 activistes de grups que promouen protestes contra la competició, a qui assenyala com a sospitosos de participació en actes violents.

Els militants, incloent-hi un professor d'història, són acusats de comprar focs d'artifici utilitzats en una manifestació. Entre els detinguts hi ha l'estudiant Elisa de Quadros Pinto Sanzi, coneguda com a "Sininho", que va destacar pel seu activisme en diferents protestes l'any passat i considerada una de les líders dels Black Block. L'activista va ser detinguda a casa de familiars a la meridional ciutat de Porto Alegre i serà conduïda aquest mateix dissabte a Rio de Janeiro.

La policia va informar que les detencions van ser realitzades en compliment d'ordres expedides pel jutjat 27 penal de Rio de Janeiro, que investiga diferents actes violents en les manifestacions que sacsegen al Brasil des de l'any passat.

Les autoritats brasileres han anunciat que l'operació de seguretat per garantir l'ordre públic a la final del Mundial serà la més important vista per Rio de Janeiro i preveu la mobilització de 25.787 policies i militars.