El Brasil, favorit per acabar amb la sequera de títols

La 'canarinha', amfitriona de la Copa Amèrica, juga contra el Perú

M.m.
Messi, amb Coutinho, durant les semifinals de la Copa Amèrica

BarcelonaEl Brasil confia en acabar amb una sequera de 12 anys sense aixecar cap títol aquest vespre. La canarinha juga la final de la seva Copa Amèrica contra el Perú (22 h, DAZN), en un duel en què és clarament favorita: a la fase de grups els brasilers es van desfer del conjunt peruà amb una golejada de 5 a 0.

L’estadi mític de Maracanà acollirà una final en què tots els pronòstics apunten a un triomf fàcil del Brasil. L’amfitrió, que fins ara ha guanyat la Copa Amèrica les quatre vegades que ha acollit el torneig -vuit cops en total-, viu el partit com una manera de rescabalar-se de l’estrepitosa derrota que va patir ara fa cinc anys, en el Mundial del 2014 que va organitzar, en què va caure per 7-1 contra Alemanya a les semifinals.

Sense Neymar, que va quedar fora del torneig per lesió, la canarinha està liderada pel blaugrana Philippe Coutinho, futbolista que, igual que a Barcelona, ha tingut un joc irregular durant el torneig. Però superat l’escull de l’Argentina a les semifinals, tot sembla fer baixada per als amfitrions, que ni tan sols necessiten la millor versió de la seva estrella. Un conjunt en què també es preveu que sigui titular Arthur Melo. El migcampista del Barça ha trobat al seu país la confiança i la regularitat que no havia tingut al tram final de la temporada a Barcelona. “És el jugador que més m’ha sorprès en aquesta Copa Amèrica”, apuntava Cafú, antic capità del Brasil.

Els futbolistes brasilers feien ahir l’última sessió preparatòria. Tite, el seleccionador, que ha estat ratificat en el càrrec aquesta setmana per part de la Confederació Brasilera de Futbol, podrà disposar finalment de tots els jugadors exceptuant Willian, que ja va ser descartat per la final a causa d’una lesió a la cama dreta.

Al seu torn, el Perú viu amb més il·lusió que esperança la final. L’últim títol de la selecció inca es remunta al 1975. O el que és el mateix, cap dels futbolistes havia nascut quan l’equip va aixecar la seva segona Copa Amèrica. De totes maneres, l’aval per als peruans és que disposen d’una de les millors generacions dels últims anys, que ja va classificar-se per al Mundial del 2018 i que va eliminar Xile a semifinals per golejada (3-0).