MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 03/09/2012

Button s'endú una cursa accidentada

Nuria García
2 min
Button s'endú una cursa accidentada

Jenson Button sabia que necessitava reaccionar, donar un cop sobre la taula i tornar a aconseguir bons resultats després de l'aturada estiuenca. El britànic volia tornar a fer una gran cursa i ahir, a Bèlgica, no va deixar lloc a les sorpreses. El domini de Button al traçat de Spa-Francorchamps, en el que era el seu 50è Gran Premi a McLaren, va ser de principi a fi i, en certa manera, es va veure beneficiat per l'incident que va haver-hi en la sortida, abans d'arribar a La Source, el primer revolt del circuit belga. Just després d'arrencar, Romain Grosjean tocava Lewis Hamilton, i el britànic no va poder fer res per controlar el seu monoplaça després de trepitjar la gespa. Fernando Alonso, que havia guanyat dues posicions en la sortida, va veure com el Lotus de Grosjean li passava a uns centímetres del cap, volant per sobre del Ferrari, i com Hamilton el colpejava per darrere després d'haver picat amb el Sauber de Sergio Checo Pérez. El resultat va ser que quatre pilots van haver d'abandonar la cursa: Alonso -que feia 14 mesos que no quedava fora d'una cursa i que acumulava 23 grans premis seguits sumant-, Hamilton, Grosjean i Checo Pérez. A més, Grosjean va ser sancionat amb una cursa per haver provocat l'incident i, per tant, no podrà córrer al traçat de Monza diumenge vinent.

Ahir el beneficiat de tot plegat, a més de Button, va ser Sebastian Vettel, que, tot i sortir desè, va marcar-se una gran remuntada, amb alguns avançaments espectaculars com el que va fer sobre el seu company, Mark Webber. Vettel va aprofitar l'ocasió per retallar distàncies en la classificació general i ara ja és segon, a 24 punts de Fernando Alonso. "Aquest cop ens ha tocat a nosaltres no sumar, però queden vuit curses i els rivals no les acabaran totes", assegurava Alonso, que va passar pel centre mèdic i deia que només li feia una mica de mal l'esquena.

Qui també va ser sancionat va ser Pastor Maldonado. El veneçolà perdrà deu posicions a la graella de Monza: cinc per haver-se avançat en la sortida i cinc per provocar un incident amb Glock.

De la Rosa, 18è

Pedro Martínez de la Rosa tampoc va poder-se lliurar de l'accident del primer revolt. El català va quedar atrapat entre altres cotxes, sense espai, i es va emportar "algun cop", va dir el català, que va haver de fer una visita extra als seus mecànics per canviar l'aleró. De la Rosa va acabar en la 18a i última posició, però es va mostrar satisfet per haver "lluitat amb els Marussia i amb Kovalainen fins al final". "Ha estat una cursa de lluita", va apuntar.

stats