Rio 2016

El COE i La Caixa creen una aplicació per prevenir el Zika

La Caixa destinarà 60.500 euros per crear l'aplicació destinada a monitorar la salut dels esportistes

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, han signat un acord per desenvolupar una aplicació mòbil que permetrà monitorar la salut dels esportistes espanyols que participin als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. L'acord, tancat el matí de dimarts a Madrid, contempla que l’Obra Social La Caixa destinarà un total de 60.500 euros per fer l'aplicació.

L'aplicació, que ara mateix es troba en fase de prova pilot, ha sigut creada de forma conjunta entre l' Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat Politècnica de Madrid i l' Institut de Salut Global (ISGlobal), i tindrà l'objectiu de donar una informació veraç per evitar, detectar i controlar possibles casos de Zika o d'altres malalties. Un cop s'hagi provat la fase pilot de l'aplicació es preveu posar-la a disposició de tot el públic. Segons els creadors, el fet que els esportistes estiguin més informats afavorirà la seva sensació de seguretat durant el viatge i reduirà l’alarma social.

El projecte ha resultat de la constant comunicació entre els equips directius i mèdics de la delegació espanyola per als Jocs i el personal expert en medicina tropical de l'Hospital Clínic. Així, hi ha la previsió que des de l'ISGlobal es recullin dades de la incidència de les malalties transmissibles –sobretot del Zika– entre els membres de la delegació espanyola per avaluar la taxa d'atac del virus a les persones exposades. La Universitat Politècnica de Madrid s'ocupa de la part tecnològica de l'aplicació.

Més continguts de