Publicitat
Publicitat

Jocs Olímpics

El COI elimina la barrera dels 28 esports als Jocs Olímpics

El número de proves queda establert en 310

La barrera dels 28 esports en els Jocs Olímpics d'estiu ha quedat aquest dilluns eliminada de manera fulminant, després de l'aprovació en la 127a sessió del COI d'un programa basat en el número de proves, 310, i no en el de federacions a les que representen.

"El número de proves i d'atletes serà l'únic barem", ha afirmat l'italià Franco Carraro, que ha defensat davant l'assemblea aquesta reforma, aprovada per unanimitat. Els límits "aproximats" queden establerts en 310 proves esportives de medalla en els Jocs d'estiu, amb un màxim de 10.500 atletes i 5.000 entrenadors i personal de suport; i 100 proves, 2.900 esportistes i 2.000 tècnics en els Jocs d'hivern.

Són xifres "aproximades" perquè sempre cal deixar un petit marge a la flexibilitat, ha apuntat l'italià. Els canvis han d'entrar en vigor en els Jocs de l'any 2024, tot i que podrien afectar de manera retroactiva a Tòquio 2020, que s'ha mostrat disposada a incorporar el beisbol i el softbol, actualment fora del programa.

La possibilitat que la ciutat organitzadora d'uns Jocs pugui proposar l'admissió d'una o dues proves, després d'un estudi financer, és precisament una altra de les novetats.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT