MOTOCICLISME

Carles Checa anuncia la seva retirada després de 20 anys competint

El seu millor any va ser el 2011, quan va guanyar el Mundial de Superbikes

El pilot català Carlos Checa, que aquesta temporada ha participat en el Campionat del Món de Superbikes amb l'equip Ducati Alstare, ha anunciat avui a Jerez seva retirada de la competició després de vint anys en certàmens mundialistes en diferents categories.

Checa, nascut a Sant Fruitós de Bages el 1972, no ha participat en l'última prova del Mundial 2013 en el traçat andalús a causa d'una lesió de maluc. Segons Checa, "no ha estat fàcil" prendre la decisió de retirar-se, tot i que ha aclarit que li ha resultat "més que meditada i sospesada" , i ha agraït els moments compartits amb "tota la gran família de la moto" .

La marca italiana Ducati l'ha escollit com ambaixador i la marca Nolan li ha dedicat a Carles un casc commemoratiu recordant la seva trajectòria de dues dècades en el primer pla mundial. Checa ha afirmat que el seu " millor temporada " va ser la del 2011 , quan es va proclamar campió del món de Superbikes amb 15 triomfs en aquella edició , dels 25 que ha obtingut en sis temporades en aquest campionat , en el qual també ha estat tercer en 2010.

Carles Checa va debutar al Campionat del Món de 125 cc el 1993 . Ha participat durant sis anys al Mundial de MotoGP , amb una cinquena plaça en 2002 com a millor resultat. Sis edicions en el Campionat del Món de 500 cc , sent quart en 1998 , quan va patir una caiguda a Donington Park , per la qual li va ser extirpada la melsa .

La seva primera victòria en un Gran Premi de 500 c.c. va arribar a Montmeló ( Barcelona ) , el 1996 . Aquest mateix any va guanyar també al circuit Jarama ( Madrid ) . Va córrer també dues temporades al Mundial de 250 cc.