09/05/2013

Carlos Suárez: "A Londres no ens podem fiar del Barça Regal"

3 min

Ara fa tres anys Carlos Suárez seguia el camí de Fernando Martín i els germans Reyes i deixava tota una vida al Ramiro de Maeztu i a l'Estudiantes per intentar triomfar al Reial Madrid. Però de moment s'ha de conformar amb una Copa del Rei i una Supercopa. Això sí, els dos títols guanyats en la final contra el Barça Regal.

És la teva segona final four . El 2011 a Barcelona vau caure a les semifinals.

Sí, va ser una llàstima, però vam pecar de passerells. Segur que ens servirà d'experiència per a Londres. El Barça té més experiència en aquests partits, amb jugadors com Navarro, però nosaltres també en tenim que han jugat Jocs Olímpics i Mundials. Segur que sabran estar a l'altura.

Com Rudy Fernández i Sergi Llull...

Sí, ells són molt importants per a nosaltres per tot el que ens aporten. Però sabem que som un gran equip i qualsevol pot anotar. No depenem només de dos jugadors. Estem en un gran moment de forma.

En canvi, el Barça Regal arriba amb moltes baixes.

Això ja ho veurem. A Londres no ens podem fiar del Barça Regal. Estic segur que al final jugaran tots. Navarro segur que hi serà, i Jawai jugarà, encara que ho faci infiltrat. En partits com aquest tothom hi vol ser i si ha de fer un esforç l'acaba fent.

Qui segur que no hi serà és Pete Mickael, amb qui vas tenir un dur enfrontament, amb insults i tot.

El que hagi passat es queda a la pista. El Pete és un company de professió i em fot molt que es quedi fora per aquesta situació. Tant de bo torni aviat i puguem tornar a coincidir en una pista de bàsquet.

En l'últim partit de la Lliga Endesa te les vas tenir amb Joe Ingles. T'estàs guanyant una fama...

A veure, és veritat que sóc un jugador calent a dins de la pista. Però a fora et puc assegurar que sóc un tipus molt tranquil. Però quan entro al partit m'altero, no hi puc fer res. Això sí, que quedi clar que puc ser molt calent, però no violent.

Xavi Pascual creu que el rebot defensiu serà molt important. ¿Hi estàs d'acord?

Serà la clau del partit. Sé que és un dels meus punts forts i hauré d'estar preparat. Sabem que pot ser primordial. De fet, aquests duels sempre s'han decidit pel rebot. A la Copa del Rei el Barça va forçar la pròrroga gràcies a agafar un rebot a l'últim instant. Sí, no en tinc cap dubte, serà la clau del partit.

La de Londres serà la cinquena vegada que us enfronteu aquesta temporada. ¿Aquest partit s'assemblarà a algun dels que heu jugat fins ara?

És cert, ens hem enfrontat a la Supercopa, a la Copa i dos cops a la Lliga Endesa. Aquest últim, precisament, no es pot agafar de referència. Era un partit intranscendent i pensant en la final four . Els dos equips ens vam guardar cartes. Crec que serà semblant als altres, un partit molt igualat fins al final i que es decidirà per detalls.

Encara us podríeu tornar a enfrontar al play-off de la Lliga. ¿Creus que hi influirà el que passi a Londres?

No, no ho crec, perquè aquí t'ho jugues tot a una carta. En canvi, si ens creuem pel títol de Lliga tenim marge d'error, perquè és més d'un partit. I a més nosaltres tindríem el factor pista a favor. Però ara no hi hem de pensar, ens hem de centrar només en aquest partit de Londres.

stats