En breu
Esports 30/07/2012

Casey Stoner guanya a Laguna Seca i torna a lluitar pel Mundial

M. Molina

BARCELONACasey Stoner va ser el gran dominador de la cursa de MotoGP que es va disputar ahir a la nit (hora catalana) al circuit nord-americà de Laguna Seca. El pilot australià va fer una cursa de menys a més en què va conduir la seva Honda al límit i es va imposar per davant de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa.

L'australià era tercer a les primeres voltes i semblava que podia tenir algun problema per aguantar el ritme. Però va ser un miratge. De seguida va superar Pedrosa i a l'últim terç de la cursa va fer el mateix amb Lorenzo. Al final, Stoner va creuar en solitari la línia de meta, per davant del pilot mallorquí, que va pensar més en el Mundial que a arriscar.

Dani Pedrosa va intentar aguantar el ritme dels pilots capdavanters, però ben aviat va haver de cedir. El català va disputar mitja cursa en terra de ningú, afavorit per la caiguda de Ben Spies -al tirabuixó, on també va anar per terra Rossi-, i va creuar la meta en tercera posició. Amb aquest resultat, Lorenzo es manté com a líder amb 205 punts, seguit de Dani Pedrosa amb 182 i Stoner amb 173.

Toni Elías, que ahir tornava a disputar una cursa de MotoGP en substitució del lesionat Héctor Barberá, va caure a la primera volta. El manresà no va tenir gaire temps d'acostumar-se a la Ducati Pramac, però podria tornar-hi a pujar després de les vacances d'estiu a la República Txeca si el valencià encara no s'ha recuperat de la fractura a la tíbia.