MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 12/06/2011

Casey Stoner vol convertir-se en el primer de la classe

Nuria García
2 min
Stoner té en el punt de mira el lideratge del Mundial.

BarcelonaJorge Lorenzo, sorprenent tothom després dels resultats de la pretemporada, ha aconseguit en aquest inici del Mundial situar-se líder del campionat de MotoGP. Després de cinc curses, Lorenzo segueix sent el rei de la regularitat, però qui amenaça el seu regnat té nom i cognoms. Casey Stoner sembla que ha decidit que ja n'hi ha prou i després de guanyar les dues últimes curses, ha decidit que ara vol posar-se ell la corona i passar a ser el primer de la classe.

L'australià, que ahir va rebre el suport del seu compatriota i cinc cops campió del món de la categoria reina Mick Doohan, i el mallorquí estan només separats per vuit punts a la classificació general. I Stoner, que ha dominat les quatre sessions d'entrenaments a Silverstone (les tres de lliures més la de cronometrats) confia que el circuit britànic sigui clau per retallar encara més la distància amb Lorenzo. I avui, qui el pot ajudar és el noi dolent del pàdoc: Marco Simoncelli. L'italià d'Honda va estar ahir lluitant per la pole amb Stoner i Lorenzo, va colar-se entre els dos i és evident que encara no ha dit l'última paraula. I és que busca a la desesperada la seva primera victòria de l'any.

Marc i Maverick es reivindiquen

Marc Márquez (Moto2) i Maverick Viñales (125 cc) van ser els altres protagonistes del dia. Els dos pilots catalans van aconseguir estrenar-se en les seves respectives categories. Márquez va marcar la seva primera pole position a Moto2, mentre que Maverick Viñales, que ara per ara és el millor debutant de 125 cc -ha pujat al podi en les dues últimes curses: primer a Le Mans i després a Montmeló-, sortirà avui des de la primera posició per primer cop des que a mitjans de març va aterrar al Mundial.

stats