XARXES
Esports 02/11/2011

Casillas i Cesc, els futbolistes líders en reputació a Facebook i Twitter

Segons un estudi de l'assessoria de comunicació Comunicar es ganar, Cesc i Casillas són els jugadors que millor gestionen la seva marca personal a les xarxes socials

Efe
2 min
Cesc celebra el seu gol contra el Viktoria Plzen. PETR JOSEK / REUTERS

MadridIker Casillas i Cesc Fàbregas, futbolistes de Reial Madrid i del Barça, són els jugadors líders en reputació en les xarxes socials Facebook i Twitter gràcies a la seva regularitat, interacció i to dels seus continguts, segons un estudi de l'assessoria de comunicació "Comunicar es ganar".

Casillas i Fàbregas, tot i no ser els jugadors amb major nombre de seguidors, són els que millor gestionen la seva marca personal a Facebook i Twitter, respectivament, tal com s'ha publicat en la classificació Sports Reputation Ranking corresponent al mes d'octubre.

L'estudi, el primer d'aquesta índole, mostra també que el Reial Madrid és el conjunt més seguit a les xarxes socials però que, malgrat això, es parla millor del Barça, que genera més comentaris positius. "Avui en dia és important que els jugadors comuniquin bé, sobretot en les xarxes socials", ha declarat Yuri Morejon, assessor de comunicació pública i encarregat de dur a terme l'estudi.

Cristiano Ronaldo, amb més de trenta-cinc milions de seguidors a Facebook i gairebé cinc milions a Twitter, és el futbolista més seguit i supera en quinze milions a l'argentí Lionel Messi que, tot i ser menys actiu que el portuguès, rep quatre mencions més en les xarxes socials que el jugador del Reial Madrid.

Una altra dada destacable de l'estudi és que tant el club blanc com el blaugrana "golegen" en seguidors a la resta d'equips però, tot i això, els futbolistes d'ambdós conjunts no interactuen tant com els d'altres equips de Primera Divisió

Morejon ha destacat també l'absència de Xavi i Pepe, dos referents en el terreny de joc, en les xarxes socials. Altres futbolistes com Sergio Busquets, Ricardo Carvalho o Marcelo, fixos en l'onze inicial dels seus respectius equips, tampoc han fet el salt al seu ús. Dos futbolistes del Reial Madrid que han jugat molt poc aquesta temporada com són Esteban Granero, que no compta per a José Mourinho, o el turc Nuri Sahin, que encara no ha pogut debutar causa de les seves recurrents lesions, sí que estan entre els jugadors més actius en Twitter. Destaca la presència del del planter, que mostra "un perfil més culte, ja que publica cançons, cites de llibres o crítiques de cinema", segons ha dit Morejon.

stats