Futbol
Esports 30/12/2013

Catalunya aprofita tres minuts màgics per golejar Cap Verd (4-1)

Dos gols de Sergio García i Bojan en tres minuts (del 17 al 20) permeten la selecció de Gerard López remuntar el gol inicial dels africans. Oriol Riera ha ampliat la victòria

Els jugadors catalans celebren el gol de Sergio García / PERE VIRGILI

BarcelonaNo hi ha hagut sorpresa a l'Estadi Olímpic Lluís Companys i, com s'esperava, Catalunya ha passat per sobre de la valenta selecció de Cap Verd, i l'ha derrotat per 4-1. Sergio García, amb dos gols, i Bojan, han sigut els encarregats de marcar els tres gols que han aixecat l'inicial gol africà. Després del descans, Oriol Riera ha tancat la golejada amb el quart gol, en un partit que ha acabat sent una festa malgrat la fluixa assistència de públic (20.700 espectadors).

El partit ha començat amb l'ensurt d'una rematada fora de Djaniny al minut 3. El davanter africà, però, no ha fallat en la següent arribada i, als deus minuts, s'ha avançat a Bartra per posar la punta de la bota i batre Kiko Casilla.

Catalunya, que ha començat el partit amb una defensa de tres i un joc molt ofensiu i dinàmic, ha pogut imposar la seva superioritat. Piti ha avisat amb un xut ras, abans d'inventar-se una assistència a l'àrea que ha rematat Sergio García al segon pal. Només un minut després, el davanter de l'Espanyol ha aprofitat una assistència de Bojan en un ràpid contraatac per fer el 2-1. Sense temps per situar-se novament en posició, Catalunya s'ha trobat el tercer gol, amb els mateixos protagonistes però amb els papers intercanviats. Sergio García ha sigut, al minut 20, qui ha regalat el gol al davanter de l'Ajax, que ha batut el porter de Cap Verd sense problemes.

Després d'aquests minuts de bogeria, el partit s'ha calmat tot i que Catalunya encara ha disposat de més ocasions per ampliar l'avantatge. El pas per vestidors ha deixat un equip amb deu canvis i un ritme de joc més baix. Tello, molt actiu per la dreta, ha sigut l'home més perillós, juntament amb uns mòbils Aleix Vidal i Sergi Roberto. Després d'una bona centrada del blaugrana a l'àrea, Oriol Riera ha pogut fer el 4-1. El punta de l'Osasuna havia fallat abans una acció clara de gol.