Cervera es queda amb la mel als llavis

Decepció entre els centenars d'aficionats de Marc Márquez que es reuneixen al poble del pilot per veure la cursa

Tot estava preparat a Cervera: una pantalla gegant, centenars de cadires de plàstic, una desena de mitjans de comunicació i, sobretot, molta il·lusió. La cursa començava a les set del matí i una horeta abans ja han començat a arribar el gruix de seguidors, tot i que la majoria −fins a mig miler− han apurat fins al darrer moment per veure la prova. N'hi havia que anaven armats amb clàxons i sirenes que feien sonar cada vegada que les càmeres enfocaven el Marc des d'Austràlia, o quan el de Cervera intentava avançar Jorge Lorenzo, la gran amenaça per al títol.

Crits d'ànim per a uns i xiulets per als altres. I, sobretot, molta emoció. Els nervis inicials han passat a ser expectació de seguida que els semàfors s'han posat en verd. Tothom estava atent a la pantalla i molestava quan la transmissió de Telecinco feia els talls publicitaris. I així, fins al moment fatídic, quan les imatges han anunciat la desqualificació de Márquez.

Coses de la televisió, el pilot ha estat sancionat i ha abandonat la cursa just en una d'aquestes aturades publicitàries −tot i que la cursa es podia veure per un requadret de les imatges−. Per això, a falta de locutors que confirmessin la notícia, la sala era un murmuri constant d'aficionats que es preguntaven els uns als altres què estava passant, fins que per la pantalla s'ha vist com el Marc entrava al box.

Alguns han decidit marxar ja cap a casa, altres han preferit esperar que s'acabés la prova amb l'esperança que Jorge Lorenzo, segon al Mundial, tingués algun ensurt. No ha estat així i el certamen torna a estar obert. De la il·lusió inicial s'ha passat a la decepció, i després, al temor que Marc Márquez, l'ídol local, tingués algun ensurt en la propera cursa del Japó. Potser tot plegat servirà per donar encara més valor a un títol que, malgrat l'ensopegada a Philipp Island, encara té regust cerverí.