EL MERCAT DE FITXATGES
Esports 10/06/2011

Cesc ho condiciona tot

Javier Faus va dir que el Barça pot invertir 45 milions més els ingressos en vendes. Guardiola compta que en total tindrà 90 milions a la caixa, però el que costi Cesc condicionarà les altres operacions.

Albert Solé
2 min
AQUEST ANY SÍ O SÍ Després de 8 temporades a l'Arsenal, Cesc Fàbregas vol tornar a Barcelona i Guardiola el vol a l'equip.

Barcelona.Cesc Fàbregas és la prioritat principal de Pep Guardiola per a la temporada que ve, i fins que aquest tema no estigui lligat o emparaulat, la resta de negociacions -Rossi i Alexis- queden en un segon pla. El preu que s'acabi pagant pel migcampista de l'Arsenal condicionarà la resta de fitxatges de l'estiu, ja que la secretaria tècnica té un sostre de despesa marcat pel club. El vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, va explicar dimecres que la partida del pressupost per a fitxatges és només de 45 milions d'euros, més els diners que es puguin ingressar amb la venda de jugadors.

¿I quan és aquesta quantitat per vendes? Doncs Pep Guardiola i el director esportiu, Andoni Zubizarreta, treballen amb la idea que siguin 45 milions més, és a dir, 90 milions en total. I amb aquesta xifra no és una utopia pensar que si es negocia amb traça aquest estiu podrien arribar junts Cesc, Rossi i Alexis Sánchez, però el preu del migcampista català serà el desllorigador de tot plegat. Però si l'Arsenal no afluixa les seves pretensions inicials, que parteixen dels 50 milions, és possible que Guardiola sí que hagi d'escollir entre Rossi o Alexis, perquè aquest any el d'Arenys ha de venir al Barça sí o sí. I si Sandro Rosell aconsegueix que el preu s'apropi més als 30 milions que ha ofert d'entrada, potser poden arribar tots tres.

El que queda clar és que les negociacions entre l'Arsenal i el Barça aquest cop tenen un condicionant important: Arsène Wenger ha obert la porta al català perquè pugui marxar, sempre que només sigui al Barça o al Madrid.

Bojan, Jeffren i el planter

És obvi que comptar que vendràs jugadors per un import pròxim als 45 milions d'euros pot semblar agosarat, però el Barça està convençut que Bojan i Jeffren -del primer equip-, més Thiago, Oriol Romeu, Jonathan Dos Santos i Jonathan Soriano -del filial- tenen un preu important al mercat i s'hauria de poder obtenir aquests diners per alguns d'ells. Bojan i Thiago són dos jugadors joves i encara amb molt futur, i Jonathan Soriano, com a màxim golejador de Se gona A amb 32 gols, té un caixet al mercat força alt. També podria entrar en aquesta operació el jugador de l'Sporting Alberto Botía. El central ja no pertany al Barça -primer hi va anar cedit-, però el club català el pot repescar per 2 milions d'euros, i sembla que ho farà, i després podria ser revenut per abaratir alguna incorporació.

stats