WATERPOLO

Chus Martín: “Recuperar tots els efectius ha sigut un punt a favor”

entrenador del zodiac atlètic barceloneta

El Zodiac Atlètic Barceloneta va tocar el cel amb els dits el 2014, l’any que va guanyar la Copa d’Europa de waterpolo en unes finals disputades a les piscines Bernat Picornell de Barcelona. Aquell va ser l’inici del gran recorregut europeu del conjunt mariner, que des de llavors ha jugat cinc de les últimes sis fases finals de la competició. Avui, a Hannover (Alemanya), l’equip s’estrena (17.30 h) en un duel inèdit contra el BPM Sport Management italià, club que arriba per primer cop a una final a vuit. Amb el Pro Recco italià com a gran favorit, el Zodiac Atlètic Barceloneta es marca el repte de millorar el tercer lloc aconseguit l’any passat a Gènova (Itàlia). Chus Martín, l’entrenador mariner, va atendre l’ARA abans que l’expedició agafés l’avió cap a Hannover.

Juguen contra un debutant a la final a vuit i per això estan considerats els favorits. Accepten el rol?

Sí. Entenem que hem estat a sis de les últimes set finals i que aquest equip és debutant, però a la vegada és el vigent campió de la LEN Eurocup. I això fa que sigui un equip complicat. Sap competir i caldrà estar molt atents, especialment, al contraatac, que és la seva eina més potent.

És on han centrat més esforços?

Hem estat fent moltes sessions de vídeo, mirant com treballen. I a partir d’aquí preparem el partit perquè no ens sorprenguin de cap de les maneres possibles.

Com estan els jugadors a poques hores del partit?

Amb molta il·lusió, amb ganes, amb motivació... Portem una temporada molt llarga i aquesta és l’última competició de clubs. Ens espera l’esprint final, l’última setmana de totes. Ells saben que aquesta competició és molt exigent, però també els motiva i tenen ganes de fer un molt gran paper. Penso que no només ells, tot l’equip està il·lusionat. Això és la Copa d’Europa, tots els equips són molt forts. Intentarem fer un bon paper.

L’Atlètic Barceloneta té una Copa d’Europa, que va guanyar en aquella final disputada a Barcelona (2014). Com veu les opcions de tornar de Hannover amb el segon títol?

Si mirem la Copa d’Europa dels últims deu anys veurem que hi ha hagut vuit guanyadors diferents, i això motiva a intentar-ho. Evidentment, sabem que hi ha un favorit entre tots, que és el Pro Recco, per pressupost i per plantilla. Però tenim precedents recents, i penso en el que va passar la setmana passada amb l’handbol, on va acabar guanyant un equip que no era favorit [el Vardar]. Nosaltres, sobretot, anirem pas a pas: intentarem superar primer el partit de quarts de final i, després, mirarem d’arribar a la final, que seria millorar la classificació de l’any passat.

Aquell 2014 els va beneficiar el factor pista. Ara la final és a Alemanya. Quin ambient esperen?

Sabem que no és un país amb gaire tradició de waterpolo. Però sí que hi viatja gent per ajudar-nos. Amics, familiars... Evidentment no serà com aquella final a les Bernat Picornell, on vam notar el suport del públic. Ara li tocarà al Hannover, i la resta d’equips estarem amb les mateixes condicions. Com a mínim, espero que hi hagi el màxim d’ambient possible a la piscina perquè puguem gaudir d’aquesta final.

Ha sigut una temporada llarga. Com estan físicament?

És un tema important. Hem tingut bastantes lesions importants durant la temporada, amb jugadors que han estat un o dos mesos sense jugar. Ara hem pogut recuperar-los a tots i això és un punt a favor. Des de la setmana passada tinc tots els jugadors disponibles. Això és molt important per poder competir al màxim.

Van acabar la temporada el 25 de maig, quan van guanyar la Lliga. ¿Aquests 12 dies han anat bé per descansar o són massa i s’ha perdut ritme de competició?

És cert que d’una banda tens més temps per veure vídeos i preparar el partit, però també és cert que al jugador no li convé aturar-se, perquè acaba sent un hàndicap, sobretot, de cara al primer partit de la final. Hem intentat fer entrenaments amb la selecció per no aturar-nos. En cas contrari, aquests dies sense competir et poden condicionar l’inici del partit i acabar sent clau als quarts de final.

¿Han fet una promesa si guanyen?

M’ho han estat preguntant, però no n’hem fet cap. De moment, almenys... Tenim la il·lusió i les ganes. Esperem gaudir d’aquesta final, que ens surti un bon campionat i puguem arribar al partit pel títol. I ja es veurà.