PRIMERA DIVISIÓ
Esports 13/05/2012

Cinc equips lluiten per evitar dos llocs de descens en l'última jornada

Dos equips -entre el Granada, el Vila-real, el Rayo, el Saragossa i l'Sporting- baixaran aquesta tarda a Segona A. Per dalt, el Màlaga i l'Atlètic de Madrid es jugaran l'última plaça de Champions en joc.

A. Solé
2 min

BARCELONAAquest vespre acabarà la Lliga 2011/12. Ja hi ha decidit el campió (el Reial Madrid), les tres places directes de Champions (el Madrid, el Barça i el València) un dels tres llocs de descens (el Racing). La resta es decidirà a les 20 hores, amb vuit partits a la mateixa hora.

El més dramàtic serà, com sempre, a la part baixa: cinc equips -el Granada, el Vila-real, el Rayo, el Saragossa i l'Sporting- es disputaran les dues places de descens a Segona A que queden per decidir. Tot i que baixaran dos dels cinc equips, quatre depenen d'ells mateixos -si guanyen se salven- perquè el Rayo i el Granada s'enfronten entre ells a Vallecas, i això permet que el Saragossa, que ocupa plaça de descens, pugui salvar-se si venç el Getafe, que ja ho té tot fet. En canvi, la resta d'equips implicats a la zona baixa juguen contra equips que també lluitaran per alguna cosa. De totes maneres, el Granada i el Vila-real amb un simple empat estaran salvats, però els andalusos juguen a Vallecas, que ha de guanyar imperiosament per evitar el descens, i els groguets reben l'Atlètic de Madrid, que lluitarà amb el Màlaga per l'última plaça de Champions -la que requereix una eliminatòria prèvia-. Dels cinc equips en perill, qui ho té pitjor per salvar-se és l'Sporting de Javier Clemente. L'única combinació que el deixaria a Primera és el triple empat a 40 punts, i això passa únicament per guanyar al camp del Màlaga -que necessita els tres punts per assegurar-se la Champions- i que el Rayo i el Saragossa perdin, tot alhora.

La tercera lluita serà per les dues places d'Europa League, a les quals opten, a més del Màlaga i l'Atlètic de Madrid -qui no entri a Champions- el Mallorca, el Llevant, l'Osasuna, l'Athletic i el Sevilla.

stats