FÓRMULA 1

El Circuit recorda Senna en el 25è aniversari de la seva mort

Una bandera en el seu honor i una estàtua de bronze seran els principals actes de record durant

El Circuit de Barcelona-Catalunya aprofitarà el pròxim Gran Premi de Fórmula 1 per retre homenatge al pilot brasiler Ayrton Senna en el 25è aniversari de la seva mort. Una bandera en el seu honor i una estàtua de bronze seran els principals actes de record durant la cursa del 12 de maig.

Serà, en realitat, un doble homenatge, a Senna i a Roland Ratzenberger. I és que el pilot austríac va morir el dia abans a Imola. De fet, els comissaris que van assistir Senna després de l’accident mortal van trobar al monoplaça una bandera austríaca amb què el pilot volia retre homenatge al seu company. Els organitzadors han creat una bandera austro-brasilera per als aficionats, i també perquè el pilot guanyador la pugi al podi de Montmeló.

Durant el cap de setmana, també es podrà veure una estàtua de Senna a l’interior de la cabina d’un monoplaça. Es tracta d’una obra de l’artista britànic Paul Oz, feta de bronze i de 160 quilos de pes. L’escultura es podrà veure primer al Palau Robert de Barcelona i després es traslladarà al Circuit.

El Gran Premi d’Espanya es va presentar ahir en societat en un acte al Palau de Pedralbes on es van donar els detalls d’aquest homenatge i també es va tenir un record per a Sebastià Salvadó, mort fa unes setmanes als 85 anys. Salvadó va ser president del RACC durant tres dècades i impulsor de la construcció del Circuit el 1991.

Nova lluita entre Bottas i Hamilton

A nivell esportiu, el Gran Premi ha de servir per veure un nou duel entre els dos pilots de Mercedes, Valtteri Bottas i Lewis Hamilton, líders del campionat de pilots. L’edició del 2019 és l’última per a la qual el Circuit de Barcelona-Catalunya té contracte amb la F1. Els responsables del traçat estan negociant un acord amb Liberty Media, l’empresa que s’encarrega de l’explotació de la competició.