El Manchester City guanya la Community Shield i Guardiola ja suma 28 títols

El Liverpool ha plantat cara però ha sigut derrotat als penals (1-1)

Toni Padilla
El City guanya la Community Shield i Guardiola ja suma 28 títols

BarcelonaPep Guardiola segueix fent història al futbol. El tècnic català ha vist com el seu Manchester City derrotava el Liverpool a la final de la Community Shield, la Supercopa anglesa, fet que permet a Guardiola sumar ja 28 títols com a tècnic. Xifra que arriba als 29 si es té en compte el títol de campió de grup de Tercera Divisió amb el Barça B. Després d'empatar el partit (1-1), els penals han decidit la final. Claudio Bravo n'ha aturat un als 'reds' i el City no ha fallat cap dels seus penals.

El primer títol oficial de la temporada es jugava a Wembley, un estadi que sempre porta bons records a Guardiola. El City, amb la novetat de Rodri al mig del camp liderant la sortida de pilota, ha jugat un gran primer temps en què ha superat els campions d'Europa. El gol, curiosament, ha arribat quan el City jugava amb només 10 homes per la lesió de Leroy Sané: una centrada lateral que ha tocat David Silva, i just darrere, Sterling ha marcat el gol dels 'citizens'.

Amb Gabriel Jesús entrant al lloc de Sané, el City ha seguit jugant a un ritme molt alt, obrint les bandes i amb una pressió després de pèrdua que ha provocat molts problemes al Liverpool. Guardiola ha acabat amonestat per protestar una acció en un partit tens que arribava marcat pel creuament de declaracions entre els dos tècnics, amb Jürgen Klopp acusant el City de gastar cada any 200 milions. Però enguany el City ha gastat només els diners per fitxar un Rodri que ha jugat a un bon nivell just davant dels centrals.

A la segona part ha arribat la reacció del Liverpool. Van Dijk ha rematat un córner en una acció en què ha reclamat gol, tot i que la pilota no ha creuat del tot la línia de la porteria defensada per un Claudio Bravo que ha jugat per davant d'Ederson. Els 'reds' s'han fet amb el control del matx, però Sterling hauria pogut sentenciar en una contra on, tot sol, ha acabat entrebancant-se.

A manca de 12 minuts perquè acabés el partit, el Liverpool ha trobat el premi al seu domini, amb una centrada llarga que Van Dijk, al segon pal, ha controlat per donar l'assistència a Matip, que ha rematat de cap (1-1). El Liverpool hauria pogut evitar els penals, però Walke, als 93 minuts, ha tret la pilota de la porteria quan ja hi entrava. Al final, el duel s'ha decidit als penals, on tothom ha marcat amb l'excepció de Wijnaldum.

Des de l’arribada de Pep Guardiola a la banqueta del City, l’estiu del 2016, els 'blues' han aconseguit set títols: dues Premier Leagues, dues Copes de la Lliga, una Copa i dues Community Shield. Amb 28 títols, Guardiola supera els 26 guanyats pel tècnic escocès Jock Stein, però encara queda lluny dels 49 que va aconseguir Alex Ferguson en 28 temporades.