Esports 14/08/2012

Clàudia Dasca: "Per a mi les beques són un premi, res més"

A.s.
1 min

Clàudia Dasca (Sabadell, 4-11-1994) és una de les figures emergents de la natació catalana, ha nedat a Londres amb 17 anys als 400 estils i té potencial per brillar a Rio.

Com ha sigut la primera experiència en uns Jocs Olímpics?

He après moltes coses i he agafat molta experiència. De Londres m'emporto un gran record i agafo consciència que el 2016 pot ser un molt bon any.

Tu ara estàs de vacances. Quina planificació tens de cara a Rio quan tornis?

Al setembre quan torni de vacances el plantejament serà d'any en any. A l'estiu del 2013 tenim el Mundial de Barcelona, el del 2014 l'Europeu, el 2015 un altre Mundial, i el 2016, Europeu i Jocs.

¿El canvi en les beques, que de cara als Jocs de Rio de Janeiro es retallaran molt, et perjudicarà?

Amb el tema dels diners no hi penso gaire, jo nedo perquè m'agrada, i les beques me les prenc com un premi pels resultats d'una temporada, res més. Si les retallen o no, jo seguiré nedant igualment. En tot cas, com a esportista olímpica he tingut una beca ADO i una altra ARC, però jo no nedo per diners.

Però ara que entres a la vida adulta, potser sí que són més importants, no?

Jo durant aquests últims anys m'he tret el batxillerat, he aprovat la selectivitat i ara començaré la carrera de medicina. I esclar, qui no fa res més que nedar sí que depèn d'aquesta beca, però considero que és un gran error, ja que quan deixis de nedar a nivell competitiu i se t'acabi aquesta beca... què fas?

stats