NBA
Esports 08/04/2013

Els Clippers aconsegueixen el primer títol de divisió de la seva història davant uns Lakers en hores baixes

Els Memphis Grizzlies guanyen amb un tap de Marc Gasol en els darrers segons

Efe
3 min

BarcelonaEls Los Angeles Clippers van viure una jornada històrica en aconseguir per primera vegada un títol de divisió, i ho van fer davant l'etern rival de Los Angeles, els Lakers, que viuen un dels moments esportius més "frustrants" i complicats en diverses dècades.

Els Clippers van vèncer 109-95 els Lakers i es van proclamar campions de la Divisió Pacífic, títol que mai havien aconseguit des que van arribar a la NBA, però aquesta temporada han demostrat que ja són un equip guanyador. La seva estrella, el base Chris Paul, el jugador que havien desitjat tenir els Lakers i que els va pertànyer durant algunes hores, va esdevenir la figura dels Clippers que va aportar un doble-doble de 24 punts i 12 assistències.

A més, la humiliació dels Clippers als Lakers va ser doble, perquè mentre ells es van endur el títol, els seus veïns es queden, de moment, fora de la competició de la fase final. L'aler pivot Blake Griffin va aportar un doble-doble de 24 punts i 12 rebots que van ajudar els Clippers a confirmar que en l'actualitat són el millor equip amb seu a Los Angeles. Per als Lakers, l'aportació de l'escorta Kobe Bryant, el pivot Dwight Howard i l'aler pivot català Pau Gasol no va ser suficient a l'hora d'evitar la derrota.

Els Lakers (40-37) són novens, mig partit menys que els Jazz de Utah (41-37), que ocupen el vuitè lloc i tenen un partit més disputats, però en l'empat entre els dos tenen avantatge. L'entrenador dels Lakers, Mike D'Antoni, va ser categòric en concloure el partit: "Si volem ser a la fase final, hem de guanyar els cinc partits que ens falten de la temporada regular", ha afirmat.

Mentrestant, els Utah Jazz aconseguien una victòria important en imposar-se a domicili (90-97) als Warriors de Golden State gràcies a la inspiració encistelladora del base Mo Williams, que va aportar 25 punts (11-19, 3-6, 0-0) , va repartir cinc assistències, va capturar quatre rebots, va recuperar dues pilotes i va guanyar el duel individual a l'estrella dels Warriors, Stephen Curry (22 punts).

Triomf de Marc Gasol

D'altra banda, el base Mike Conley va tornar a ser el líder en l'atac dels Grizzlies de Memphis, que es van aprofitar de les cistelles decisives que va anotar en la recta final del partit per guanyar a domicili (87-89) davant els Kings de Sacramento. Conley va anotar 25 punts, incloent-hi els dos tirs de triples que va fer, i també la cistella que va donar l'avantatge definitiu als Grizzlies quan faltaven 30 segons per acabar el partit. Un tap del pivot català Marc Gasol a 19 segons del final va ser clau per assegurar el triomf del seu equip. Gasol va fer 15 punts, va agafar 10 rebots i va donar 4 assistències.

Anthony segueix en ratxa amb els Knicks

L'aler Carmelo Anthony va seguir amb el seu millor toc de canell i va aportar un doble-doble de 36 punts i 12 rebots que van permetre els Knicks de Nova York vèncer a domicili (120-125) els Thunder d'Oklahoma City en el duel de líders de divisió. La victòria va ser la dotzena consecutiva que aconseguien els Knicks (50-26), que per primera vegada des de la temporada 1999-2000 van arribar als 50 triomfs.

Anthony, que va anotar 15 de 29 tirs de camp, incloent-hi 3 de 6 triples i 3 de 4 des de la línia de personal, també va guanyar el duel individual a l'estrella dels Thunder, Kevin Durant, en desbancar del primer lloc de la llista de encistelladors de la NBA.

A la Conferència Est, Detroit va guanyar 99-85 a Chicago i els Pistons van trencar una ratxa de 18 derrotes seguides en els partits contra els Bulls, que segueixen cinquens a la classificació. Boston es va imposar 107-96 a Washington i els Celtics segueixen setens a la Conferència Est, mentre que Dallas va derrotar 96-91 Portland i els Mavericks mantenen l'esperança de ser encara a la fase final a l'Oest.

stats